Iğdır’da 6 ayda 1.5 milyon paket sigara ele geçirildi

Tarih : 2014-12-02 / Kategori : Gündem

Iğdır’da 6 ayda 1.5 milyon paket sigara ele geçirildi

              LPG TANKERİNDE 300 BİN PAKET  KAÇAK SİGARA

 

             Iğdır Emniyet Müdürlüğü son  6 ay içinde yaptığı sigara operasyonunda 1.5 milyon paket kaçak sigara ele geçirdi.

                    En son olarakta  Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal’ın bizzat takip ettiği operasyonda LPG tankerine gizlenmiş  300 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Kapak açılınca kaçak sigaralar ortaya çıktı.

                 Iğdır'dan İzmit’e  yüklü miktarda kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki ana güzergahlarda kontrol noktası oluşturdu. Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ın yönettiği operasyonda, A.A. yönetimindeki 19 SL 079 plakalı LPG tankeri, Ali Kamerli Caddesi'nde durduruldu.  

          Şoför  A.A ve yanındaki  A.C’ nin heyecanlanması ve çelişkili konuşması üzerine  Tankerdeki akaryakıt çıkış bölümünü inceleyen KOM ekipleri, tankı  Karakoyunlu ilçesindeki  bir LPG dolum tesisine çektirdi. Burada yapılan kontrolde tankın içinde gaz olmadığı tespit edilince tank Emniyet müdürlüğü  bahçesine çekildi. Ve açılan kapakla birlikte  tankerde yapılan aramada, 300 bin paket gümrük kaçağı sigara bulundu. Sigaraların Doğubayazıt ilçesinde yüklendiği belirlendi. Olayla ilgili sürücü A.A. ile araçta bulunan A.C. gözaltına alındı. Bu arada, sigaraları boşaltmak için tankerin baca kısmından içeri giren polis ve işçilerin, sigara kartonlarını tankerden çıkarmakta büyük güçlük yaşadığı görüldü.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası