Iğdır Sinemaya Kavuştu

Tarih : 2014-11-10 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır Sinemaya Kavuştu

                  Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü daha önce var olan sinema makinesini yeniden hizmete soktu.

 

                  Üç yıl önce müdürlüğe Sinema Makinesi alan ve bir süre vizyondaki filmleri oynatan müdürlük  daha sonra maliyetin yüksekliği nedeniyle film gösterimine ara verdikten sonra yeniden film oynatmaya başladı. Iğdır Kültür Müdürlüğü ve Ağrı Cinederin Sinemaları işbirliğiyle Iğdırlılar yıllar sonra sinema heyecanı yaşadı. Çağan Irmak’ın son filmi Unutursam Fısılda isimli filmle sezona merhaba diyen Iğdır Kültür Müdürlüğü, Büyük salonda film gösterimlerine başladı. Sineması olmayan iller arasında olan Iğdır’ın sinema izleyici potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Iğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, “Iğdırlılar bundan sonra Kültür Merkezi içerisinde bulunan Büyük Salonumuzda Türkiye’deki diğer sinemalarla birlikte vizyon filmleri izleyecekler. Ağrı Cinederin sinemalarıyla yaptığımız anlaşma kapsamında ortak proje yürütüyoruz. Sezon açılışımızı da Unutursam Fısılda filmiyle yapıyoruz. Artık şehrimiz sinemasız iller arasından çıkacak” dedi.

            İlk seansa ilginin yoğun olduğunu belirten Engindeniz, “Iğdırlıların sinema kültürünü yıllar sonra hatırlamalarına yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Filmimiz her gün günde 5 seans olarak izleyicilerimizle buluşacaktır” diye konuştu

                  Vatandaşların isteği ve Iğdır’ın bir Üniversite şehri olmasıyla birlikte gelen istekleri değerlendiren Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yeniden sinemayı faaliyete sokarak Iğdırlılara hizmet vermeye başladı.

                Eğitimci yazar Serdar Ünsal , “Iğdır’da 2000 yılına kadar sinema vardı. Sinema zarar ettiği için kapanınca Iğdır sinemasız kaldı. 3 yıl önce gelen yoğun talep üzerine Kültür ve Turizm müdürlüğü film gösterimi yapmaya başladı, bir süre sonra zarar edince bıraktı. Iğdır artık bir Üniversite şehri, 3 binden fazla öğrenci var ve insanlar film izlemek, sinemaya   gitmek istiyor. Bunun üzerine Kültür müdürlüğündeki sinema yeniden faaliyete geçti. Sevindirici bir olaydır, temennimiz sürekli devam etmesi ve vizyonda ki filmleri getirmesidir. Iğdırlıların bir sinemaya,  bir tiyatroya ihtiyaçları vardır. Sinema ve tiyatro sosyal yaşamın bir parçasıdır.” dedi.

Facebook Beğenenler

  1. kenan 2014-11-10 08:01:45

    Madem millet sinemaya gitmek film izlemek istiyor. Neden bir sinema açılınca kimse gitmediği için zarar ediyor?<br />1 - ya işletmeciler işi bilmiyor. <br />2- Yada kötü film seçimi yapılıyor.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.