Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 105 Milyon Tl Tutarındaki 12 Müjde İle Iğdır’a Gidiyor…

Tarih : 2014-07-16 / Kategori : Siyaset

Orman Ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  105 Milyon Tl Tutarındaki 12 Müjde İle Iğdır’a Gidiyor…

                 IĞDIR’A ARALARINDA ÜNLENDİ BARAJI’ NIN DA BULUNDUĞU  10 TESİS KAZANDIRILIYOR…

              Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yaklaşık 105 milyon lira tutarındaki 12 adet yatırım müjdesi ile Iğdır’a geliyor.

                Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı kapsamında Iğdır’da düzenlenecek merasimle DSİ tarafından inşa edilen aralarında Ünlendi Barajı’nın da bulunduğu 7 tesisin temelini atacak, 3 tesisin de açılışını yapacak.

               Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 17 Temmuz Perşembe günü Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimi ile yaklaşık 115 milyon lira yatırım bedelli 10 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek ve temelini atacak. Iğdır’ a 115 Milyon TL’lik 10 Tesis Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde, Aşağı Karasu Taşkın Koruma ve Sınır Güvenliği, Havaalanı Taşkından Koruma Tesisi, Suveren Köyü Taşkın Koruma tesislerinin açılışını yapacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Ünlendi Barajı, Doğu Iğdır İletim Kanalı, Karakoyunlu Sulaması, Iğdır İli Sel Kapanları, Gülpınar Köyü, Halfeli Beldesi, Tuzluca Abbasgöl Köyü Pınar Mahallesi Hitik Deresi Taşkın Koruma Tesislerinin temellerini atacak.

              Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 10 tesisin yatırım maliyeti ise yaklaşık 115 milyon lira. Ünlendi Barajı İle Milli Ekonomiye Yılda Yaklaşık 20 Milyon TL Katkı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış merasimi kapsamında Ünlendi Barajı’nın da temelini atacak. Baraj ile Tuzluca ilçesi ve köylerine ait 98 bin 620 dekar arazi suya kavuşacak. İl Merkezi, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık ilçeleri ile Halfeli, Hoşhaber, Melekli ve Taşburun beldeleri ve bağlı 69 yerleşim yeri için yılda 26,8 milyon m3 içmesuyu temin edilecek. Maliyeti yaklaşık 44 milyon TL olan baraj tamamlandığında milli ekonomiye yılda yaklaşık 20 milyon lira katkı sağlayacak. 109 Bin 920 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesisler ile yaklaşık 109 bin 920 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 26.8 milyon m3 içmesuyu sağlanacak, 355 bin 150 dekar tarım alanının su iletim hattı yenilenecek. Ayrıca Iğdır Havaalanı, Halfeli Beldesi ve 5 yerleşim yeri taşkın zararından korunacak. Dilucu bölgesinde sınır güvenliği de sağlanacak. Iğdır’a 105 Milyon TL’ lik 12 Müjde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı kapsamında Iğdırlılara 105 milyon lira tutarında 12 müjde verecek. Müjdeler arasında sulama tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri, fidan dikimi ve 2 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulması yer alıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.