Chp Iğdır İl Kongresi Yapıldı

Tarih : 2014-09-01 / Kategori : Siyaset

Chp Iğdır İl Kongresi Yapıldı

                 YÜCEL ARTANTAŞ”İŞİD TEHLİKESİ BÜYÜK ,IĞDIR’DA TÜRKLER VE KÜRTLER BİRLİK OLMALIDIR” DEDİ

                Cumhuriyet Halk Partisi Iğdır il Olağan kongresi, parti binasında yapıldı. Kongreye tek liste ile katılan İlhan Zor , delegelerin oyuyla CHP il Başkanlığına seçildi. Kongreye; Cumhuriyet Halk Partisi Iğdır 22. Dönem Milletvekili Yücel Artantaş, il ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ve çok sayıda partili katıldı.

                 Yapılan kongrede Divan Başkanlığını Yücel Artantaş, getirildi. Divanın ardından saygı duruşu yapıldı. Iğdır 22. Dönem Milletvekili Yücel Artantaş, hükümeti eleştiren bir konuşma yaptı. Hükümeti, devletin stratejik kurumlarını yok pahasına satmakla suçlayan Artantaş, bunun hesabını iktidara geldiğimizde soracağız dedi. Artantaş “şu anda ülkemizde yangın yerine dönmüştür.Etrafımız ateş çemberi İŞİD denilen bir bela herkesi öldürüyor.

                Maalesef Hükümet kınamıyor.Yarın Bu İŞİD Türkiye’nin de başına bela olacaktır.Özellikle Iğdır hedeflerinden biri.Iğdır’da yaşayan Türkler ve Kürtler birlik olmalı oyuna gelmemelidir. Irak’ta önce şiileri ardından Türkmenleri katlettiler. Sonrada Kürtlere ,Ezidilere saldırdılar. Hala İşid katliamı devam ediyor.İŞİD belasını bugünkü hükümet destekleyerek bu hale getirdi.Iğdır’da aşırı uçlardan uzak durmak herkesin partisi olan ayrım yapmayan herkesi kucaklayan CHP’de birleşmeye davet ediyorum. Iğdır önemli bir şehir herkes Iğdır’ın kıymetini bilmelidir. Sahip çıkmalıdır. Yıllardır Iğdırlı bir araya gelemiyor. Maalesef bundan dolayı da kayıp ediyor. Herkesi kucaklayan ayrım yapmayan CHP’de birleşme zamanı gelmiştir.”dedi. AKP, İnsanlarımızı kutuplara ayırdı diyen Yücel Artantaş, Hedefimiz 2015 seçimleridir. Ülkeyi kurtaran, Cumhuriyeti kuran, Ülkemize demokrasiyi, kadın erkek eşitliğini, İşçilere Toplu İş Sözleşmesi, Grev hakkını getiren, getirdiği devrimci ilkeler ile ülkemizi 57 islam ülkesi arasında birinci konuma getiren CHP’nin 2015 seçimlerindeki başarısı İflas eden sosyal adaletin, adaletin, dış politikanın, çiftçinin, işçinin kurtuluşu olacaktır. CHP Ülkemizin hava deposudur. Olmadığı takdirde Demokrasi havası solunamayacaktır. CHP Türkiye’de olmasa Ülkemiz Suriye, Irak, Afganistan görüntüsüne kavuşur. Bu bilinçle kıymetimizi bilerek, diktatörlüğe izin vermeden, demokrasiyi katılımcı ve çoğulcu şekli ile yaşamak için CHP’nin iktidar olmasını sağlamalıyız. CHP demek eşitlik demek, CHP demek dürüstlük demek, CHP demek adalet, hak, hukuk demektir. CHP demek paylaşmak, bölüşmek demektir. CHP demek çalışmak, üretmek demektir. CHP demek saygıda dimdik, sevgi demektir. CHP demek kardeşçe yaşamaktır..”şeklinde konuştu. İlhan Zor’da yaptığı konuşmada, “ il kongremize hoş geldiniz. Bu aldığımız bayrağı daha ileriye daha yükseğe taşımak, halkımıza hizmet etmek, doğrunun hep yanında ama yanlışında dimdik karşısında durmak amacıyla yönetime aday olduk. Şu ana kadar partimizden emeğini esirgemeyen en ücra köydeki sandık görevlimizden, belde, ilçe ve il yönetim kurullarımıza ve başkanlarımıza, sayın 22. Dönem milletvekilimiz Yücel Artantaş’a, destekleri ile hep yanımızda olan halkımıza, sonsuz teşekkürler ediyorum. Yaşamım boyunca hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı bir kişi oldum. Bu vatan karşısında emeği olan Kuvay-i Milliye ruhundan doğmuş, kurucusu ve ilk genel başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olan, Cumhuriyet Halk Partisin il başkanlığı, bizler için onur veren mukaddes bir görevdir. Beni bu göreve layık görmelerinden dolayı, herkese bir daha şükranlarımı sunuyorum. Dürüst, araştıran, paylaşan ve şeffaf bir yönetim sergileyeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Tüm halkımızdan isteğimiz bize inanın, bize güvenin ve bizlerden hayır dualarınızı eksik etmeyin ” dedi. İl Kongresi onuşmaların ardından yapılan seçimle, tek lise ile gidilen seçimde, CHP İl Başkanlığına İlhan Zor ve ekibi delegelerin oyları ile seçildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.