Mhp İl Teşkilatı Basın Toplantısı Düzenledi

Tarih : 2014-11-03 / Kategori : Siyaset

Mhp İl Teşkilatı Basın Toplantısı Düzenledi

           MHP İL BAŞKANI CAHİT EROL,”MÜDÜR ATAMALARI SKANDALA DÖNÜŞMÜŞTÜR.   

 

 

          MHP il başkanı Cahit Erol, çeşitli konularda basın açıklaması yaptı.

Erol,  açıklamasında Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı müdür atamalarına değinerek adeta bir skandal yaşanmış, okul müdürlerine sıradan genel kültür adı altında “film dizilerinde ki aktörler ” bile sorulmuş, önceden hazırlanan liste ile kendi adamlarına 90 ile  100 puan verilmiştir.”dedi

                       Erol şunları kaydetti:” Türkiye nin her yerinde olduğu gibi Iğdırımız’ da da onurlu çalışkan kaliteli müdürlerimizin, 1001 oyunla görevlerine son verdirerek AKP zihniyeti kendi taraftarlarını, müdürlüklere getirerek zulüm üstüne zulüm uygulamaktadırlar. Bu müdür kıyımının baş mimarları ise Eğitim Bir Sen ve AKP yöneticileridir, çünkü Iğdır da yapılan müdürlük mülakatında AKP il başkanlığına yakın kişilere; 90 ve üzeri puan verilerek haksızlık yapılmıştır. Ayrıca 98 kişi değerlendirmeye alınmış bunlardan 4 kişiye 97 ve 100 puan verilmiştir, soruları bilen müdür adaylarına ise 70 puanın altında puan verilmiş birkaç tane göstermelik olarak bazı kişilere de 70 ile 95 puan arası puan verilmiştir. Yapılan incelemede göreceğiz ki mülakat a alınan Akp’ye yakın adaylar, 70 puanın üzerinde puan verilerek baraj aştırılmıştır. çünkü yapılan bu mülakatlarda herhangi bir kayıt yok, dijital ortam yok, mülakata katılan müdürün elinde itiraz edebileceği hiçbir argüman yok, ayrıca belge istenmiyor daha önceki çalışmaları göz ardı ediyor, mülakata sırası gelen kişilere 1 zarf çektirilmiş ve bu zarfların içindeki sorular sorulmuş, bazı soruların eğitimle müdürlükle hiçbir alakası olmadığı halde sorulmuş, daha sonra keyfi sorulara geçilmiş, sonra da hadi çık dışarı denilmiş. Görevliler aldıkları yetkiyi kötü amaçlı kullandılar, soru sordukları bazı müdür adayının bilgisinin komisyonda görev alanların çoğunun da olmadığını biliyoruz. Koyun kurda teslim edilmiş durumda. Milli eğitim de laubaliliğin, kendini beğenimişliğin, iktidara yakın olmanın gücünü kullananların, haksızlıkların boyutu da buna paralel olarak artmaktadır. amma bu haksızlıkları yapanlar bu haksızlıklara göz yumanlar menfaatleri için ses çıkartmayanlar, bir gün elbette hesap vereceklerdir.

          Buradan Iğdır valisine sesleniyorum; vali bey konuyu iyice araştırsın. Elini vicdanına koyarak atama yapsın.Mülakatlara hangi partiler müdahil olmuştur. Mülakatlarda önce kimlere hangi okulun sözü verilmiştir, bugün kimlerin hangi okula müdür olarak atanacağı az çok belli olmuştur, şu şahıslar Mehmet Gül, Ruhat Hun, Erkan Çiğdem Hikmet Ulaş, Şengül Yıldız, bunlara 97 ile 100 puan verilerek  diğer atanacakların önü kesilmiştir.Bu şahıslar  şu okullara atanacaklardır, sosyal bilimler lisesi, 70 .Yıl Cumhuriyet Meslek ve Teknik Anadolu lisesi, Haydar Aliyev Fen lisesi, Halk Eğitim merkezidir. Atamalar ne kadar dürüstçedir bu kişilerin tecrübesi birikimi nedir bilmiyoruz  sayın valimiz  bu kişileri yeniden mülakata alsa  95-100 puan alacaklarını sanmıyoruz ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

             Daha sonra gündeme ilişkin konuşan başkan Erol şunları söyledi.”Saygıdeğer basın mensupları ve değerli dava arkadaşlarım, bilindiği üzere, bir müddet den beridir, Iğdır mhp il yönetim kurulu olarak fes edilmiştik, parti faaliyetlerimiz ise durdurulmuştu. 24.10.2014 tarihi itibari ile, milliyetçi hareket partisi Iğdır il teşkilatı yönetim kurulu üyelerimiz; 46 kişi olarak 28.10.2014 tarihi ile atanma evraklarımız, Iğdır valiliği dernekler masasına teslim edilerek alındı, belgesini alıp genel merkezimize göndererek, siyasi faaliyetlerimizin kanuni olarak önü açılmıştır. Bu zaman zaafında herhangi bir siyasi faaliyet göstermemiz partimize ve genel merkezimize zarar vereceğinden durdurmuştuk. şimdi ise çalışmalarımıza devam edeceğiz.

               Değerli basın mensupları; malumunuz muharrem ayındayız, peygamber efendimizin evlatları ve yarenlerinin matem günlerindeyiz, aradan 1300 yıl değil 10300 yıl geçsede, hazreti resulullahı ve ehlibeytini sevenler her yıl kerbela mezalimi sanki bugün olmuş gibi, hazreti hüseyin in ve yarenlerinin yasını tutacaklardır, ALLAH hazreti hüseyin in ve yarenlerinin katillerine lanet etsin. Bir diğer acı haber ise; karamanın ermenek ilçesindeki kömür madeni faciasından dolayı TÜRK milletine metanet 18 işçimizin aile lerine de sabır, sebat yüce ALLAH tan niyaz ediyorum.

               Değerli dava arkadaşlarım; 8 yıldan beridir milliyetçi hareket partisi il teşkilatı, merkez ilçe teşkilatımız, ilçelerimiz ve ülkü ocakları teşkilatımız, beldelerimiz, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizin ve teşkilatlarımızın her kademelerinde görev yaparak her türlü sıkıntıyı ve zahmeti göğüsleyen bütün ülküdaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim, ALLAH hepsinden razı olsun. Değerli basın mensupları; geçenlerde eynül arap’ı bahane ederek 4 yol mevkiinde, kars caddesi istikametinde esnaflarımızın dükkanlarına taşlı sopalı saldırarak halkımızı ve özellikle de gençlerimizi tahrik edip olaylara çekmek isteyenlere, soğuk kanlı cevaplarını veren esnaflarımıza, ülkücü gençlerimize ve tahriklerin önünde durarak olaylara sebebiyet vermeyen bütün saygıdeğer insanlarımızada, sonsuz teşekkür ederim. ayrıca ehlibeyt alimleri derneği başkanı sayın veli beder’ e, sayın valimize, sayın emniyet müdürümüze ve emniyet mensuplarımıza askeri komutanlarımıza sonsuz teşekkür ederken o esnada taşlarla yaralanan güvenlik güçlerine ve askerlerimizede kucak dolusu saygılar, sevgiler ve hürmetlerimi bildiririm.Değerli basın mensupları; Bir diğer yaramız ise, ülkemizi kaus a götürmek istenen mezhep kışkırtıcılığı ve bölücülükdür, düne kadar bop un eş başkanıyım diyerek dün ve bugünde iftihar eden ve ülkeyi 36 etnik gruba ayıran, hatay daki canlı bomba faciasında 54 sunni Müslüman şehid oldu diyerek, mezhep ciliği zirveye taşıyan, bop un eş başkanı bir yandan da taraftarlarına ve atadığı emrinde olanlara mesaj veriyordu, söz gider yazı kalır şehirlerinizde ve kasabalarınızda kendine göre etnik guruplar hakkında rapor tertip ederek, ne yaptıklarını fişleyin ve Iğdır dada aynen dedikleri oldu şöyleki;

             Geçmiş valimiz sayın Ahmet pek in; izni ile üniversite den bazı kişiler ile beraber sayın müftümüz Cüneyt kulaz bey, çok gizli olarak hazırlanan raporun bir nüshasını iç işleri bakanlığına, bir nüshasını ise emniyet genel müdürlüğüne göndererek, bu şerefli TÜRK milletinin onurlu zümresi olan Azerbaycan TÜRK lerini pkk ile eş değer tutarak rapor sunmaktadırlar. sebep ise Caferi mezhebine mensup olmalarıdır. Ahmet pek bey tain i çıkıp gittikten sonra, yerine sayın valimiz davut haner bey gelerek göreve başlıyor. onurlu kişiliği, şerefli duruşu, hassas milletinin birliğini beraberliğini savunan mükemmel bir valimizdir. bu arada kim olduğunu bilmediğimiz kişiler tarafından öğretmen evinde yağlı sofralar hazırlatarak vali beyimizide davet edip, müftülükle ehlibeyt alimler derneği başkanı veli bederi bir araya getirerek, barış seneryo ları kuruyorlar kim kiminle düşmandırki barışsınlar. Iğdır halkı halen anlamış değil neyin barışıdır, vali mülki amirimizdir, müftü ise halkımızın dini hocasıdır. Kimse, kimse ile düşman değildir yalnız Azerbaycan TÜRK leri olarak milletimize ve mezhep imize yapılmış bulunan hakaretin telafisini bekliyoruz, çünkü; sayın müftü ve raporu hazırlayan arkadaşları milletimizi bölücü ajan, misyoner olarak göstermeleri ise hiçde laik olmayan bir hareket dir. sayın valimiz ve sayın il müftümüz devletin sinir uçlarından alınan olumlu görüşlerle desteklenen, ikinci bir rapor yazılarak bir evvelki raporun mesnetsiz olarak hazırlandığı objektiflikten uzak olduğu, özenle vurgulanarak eski raporun yok hükmünde sayılacak şekilde kamu oyuna duyrulsaydı ne o yağlı sofraya, ne de sözde özür dilemeye ihtiyaç olurdu. belki bu tertibi düzenleyenler bir yerlerin gözüne girmeye çalışıyorlar, amma bilmelidirler ki, süt yere döküldü mü bir daha toplanmaz, çürük tahta da çivi tutmaz. hak haklının dır ilkesine sonuna kadar inanıyorum.

          Kaldıki benim ne müftü beyle, nede diğerleriyle herhangi bir husumetim yokdur. kendisi ile de konuşup sohbetleşiyoruz, tek rahatsızlığımız o bahtsız rapordur, rapor arşiv lerden çıktıktan sonra, bizlerin ne müftü beyle, nede o düşüncede olan din alimleriyle hiçbir işimiz olmaz ve olamaz da bu hassasiyet de sayın valimize düşer, gerekenleri yaparak ikinci bir raporun kamu oyuyla paylaşılması şerefli milletimizi rahatlatmış olacaktır.

 

Facebook Beğenenler

  1. MEHMET EMİN KARADENİ 2014-11-12 14:50:29

    BENİ VE AİLEMİN TAZİYESİNDE BİZİ YANLIZ BIRAKMIYAN BDP AKP MHP TEMSİLCİLERİ ne VE NÜRETTİN ARASa VETÜM IĞDIR HALKINA SAYGI VE SELAMLARIMI İLETİYORUM.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.