HDP Iğdır Olağan Kongresi Yapıldı

Tarih : 2014-12-17 / Kategori : Siyaset

HDP Iğdır Olağan Kongresi Yapıldı

            Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 1. Olağan İl Kongresine Demirtaş katıldı.

 

          Iğdır’da özel bir düğün salonunda gerçekleşen HDP. 1. İl Kongresine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Iğdır Belediye Eş Başkanları  Murat Yikit,  Şaziye Önder,  çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

            Karayoluyla Diyarbakır’dan Iğdır’a gelen Demirtaş ve beraberindekiler Iğdır’ın Suveren mevkiinde konvoy eşliğinde karşılanarak kongrenin yapılacağı salona geçtiler.

             Salonda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak” dedi.

          Demirtaş, Türkiye’nin en çok barışa, huzura, kardeşliğe ve özgürlüğe ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

           Bu ihtiyaçları karşılayacak tek partinin HDP olduğunu savunan Demirtaş, cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’yi yöneten siyasi partilerin ülkenin sorunlarını şimdiye kadar çözmediğini söyledi. 

           AK Parti hükümetinin, son 12 yıldır devletin tüm imkanlarını elinde tuttuğunu belirten Demirtaş, “AKP hükümeti yönetimdedir, bu sürede devletin bütün imkanları bunların elinde, artık parti olmaktan çıkıp devlete dönüştüler ama çözülmüş tek bir sorun yok. 12 yıl önce iktidara geldiklerinde çözeceğiz dedikleri sorunların tamamı olduğu gibi duruyor” diye konuştu.

           Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde “Kürtler canımdır, ciğerimdir” dediğini anımsattı. 

            Geride kalan dönemde başka bir ilerlemenin olmadığını öne süren Demirtaş, “12 yıl geçti aradan halen sadece Tayyip Erdoğan’ın canı, ciğeriyiz. Halen Kürtün ana dilde eğitim hakkı yok, kendi kimliğiyle parti kurma hakkı yok. Yani 12 yıl boyunca Kürte düşen tek şey, Tayyip Erdoğan’ın canı ciğeri olmak. Başka da bir şey olmadı” ifadelerini kullandı. 

           “Türkiye diye bir şey kalmayabilir”

             Demirtaş, AK Parti’nin sözünde durması halinde ülkede barışın hakim olabileceğini aktardı.

               Buna rağmen oyalama politikasının yapıldığına dikkat çeken Demirtaş, müzakerelerin başlatılarak kalıcı barışın inşa edilmesi gerektiğini kaydetti.

             Demirtaş, ülkede yaşayan herkesin genel seçimlerde ortak bir görevi yürüteceğini belirterek şöyle devam etti: 

             “Genel seçimlerde hepimizin bir ortak görevi var. Bu hırsızlık ve katliam düzenini iktidardan indirmek zorundayız. Gerçek bir halk iktidarını kurmalıyız. O fırsat elimizde işte. Cumhuriyet tarihi boyunca halk, ülkeyi yönetemedi çünkü zengin değildi. Oysa bu ülkenin yüzde 80’i sizsiniz. Bu ülkenin yüzde 80’i ezilenlerdir ama ülkeyi yöneten değildir. O nedenle HDP’nin iktidarı, halkın iktidarı olacaktır. Artık öyle bir noktaya geldi ki yüzde 10 barajları, bizim için engel olmayacaktır. Göreceksiniz, herkesi şaşırtan sonuçlar ortaya çıkacak.”

            Demirtaş, Türkiye’nin barış ve huzura kavuşabilmesi için HDP’nin iktidarına ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Türkiye artık bu şekilde gitmez, gidemez. İnanın ki AKP iktidarı 4 yıl daha bu ülkeyi yönetirse ortada Türkiye diye bir şey kalmayabilir. Paramparça olacak ve ortaya büyük bir iç savaş, büyük bir kaos tehlikesi çıkacak. Bizler gerçek barışı inşa edemezsek, el ele veremezsek Suriye’ye çevirecekler. Suriye gibi her gün insanların birbirini boğazladığı bir ülkeye dönüştürecekler. IŞİD’in yaptığını, daha dün Taliban’ın Pakistan’da yaptıklarını gördünüz. Çoluk çocuk demeden insanları gece gündüz katleden bir anlayışın, bu ülkede yer edinmesine güç kazanmasına izin vermeyeceğiz.”

           HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez`i eleştirdi.

           Demirtaş, Biz iktidara geldiğimizde Diyanet işleri kaldırılacaktır.” dedi.

            Demirtaş, “Lüks araba nerden çıktı. Bir papanın bindiği araca bakın birde Diyanet işleri başkanının aracına bakın” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası