Mhp Iğdır İl Kongresi Yapıldı Özcan Günsoy Yeni İl Başkanı Oldu

Tarih : 2015-02-16 / Kategori : Siyaset

Mhp Iğdır  İl Kongresi Yapıldı Özcan Günsoy Yeni İl Başkanı Oldu

              MHP  Iğdır İl Başkanlığı’nda yaşanan kongre heyecanında, mevcut Başkan Cahit Erol ile  Av. Özcan Günsoy  yarıştı.

 

              Bahu düğün  Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, kullanılan oylardan  Cahit Erol,145  Av. Özcan Günsoy’ da 212  oy aldı.  

                  Kongreye, MHP genel sekreter yardımcısı Abbas Bozyel,  Kars belediye başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman belediye başkanı Nevzat Yıldız, Kars İl başkanı Yaver Özcan’ın yanı sıra il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.

                Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede,. faaliyet raporu okunarak divan teşekkülü oluşturuldu. Divan başkanlığına MHP genel sekreter yardımcısı Abbas Bozyel,  Divan üyeliklerine ise oy birliği ile Kars belediye başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman belediye başkanı Nevzat Yıldız, Kars İl başkanı Yaver Özcan oy birliği ile seçildi.

                   Kongrede daha sonrada siyasi konuşmalar bölüme geçildi. 

        MHP genel sekreter yardımcısı Abbas Bozyel’in konuşmasından sonra  mevcut Başkan Cahit Erol  ve Özcan Günsoy söz alarak partililerine hitap ettiler.

             MHP İl Başkanı Cahit Erol, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde iktidara talep olduklarını söyledi.

               Erol,“AKP iktidara geldiğinden bu yana; başımıza çuval geçirildi, gemimiz basıldı, uçağımız düşürüldü. Milletimiz yargılandı, üniter yapı sarsıldı, tarihimiz sorgulandı. Vatanımız içeriden parçalanmak istendi. Anadoludan Türkü, İslam inancından Hazreti Muhammed’i, Cumhuriyetimizden  Atatürk’ü kazımak isteyen hainler bir şer ittifakında birleşti. 

       Milletimiz 36 parça olarak ifade edildi. 

             İnançlarımızın aşağılanması dostluk adına tebessümle karşılandı. İnsanlarımızın gözlerinin içine baka baka dinimize, Peygamberimize hakaret eden AKP’li bakanlar, vekiller ve diğer parti mensupları ikaz bile edilmedi. 77 milyonun önünde hırsızlar aklandı… Kasacası Türk Milleti yoruldu, hırpalandı, ezildi, yoksullaştı. Siyasi iktidar, artık ülke meselelerine çözüm üretebilme yeteneğini maalesef yitirdi. Bu nedenle biz iktidara talibiz. Devleti bölünen, ordusu dağıtılan bir milletin akıbetinin ne olduğunu biliyoruz” dedi.

             Özcan Günsoy’da  Iğdır’ın sorunları çoktur. Akp iktidarı Iğdır’a 12 yılda fazla bir şey verememiştir. Ancak kadrolaşmıştır. Belli, insanları iş başına getirmiştir. Tüm bu kötü gidişe dur diyecek demokratik yollar henüz tükenmedi. Bu karanlık tablodan çıkmak istiyorsak yapacağımız tek şey var. 7 Haziran 2015’de Milliyetçi Hareket Partisini iktidara taşımak haramilerin iktidarına son vermektir” diye konuştu.

              Yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemlerine geçildi. İki adayın yarıştığı kongrede, Cahit Erol 145 oy alırken, Özcan Günsoy ‘da 212 oy aldı. Daha sonra iki aday birlik beraberlik mesajları verdi. Özcan Günsoy,” Eski başkan Cahit Erol’a teşekkür ederek  şimdiye kadar yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.Ondan aldığım bayrağı daha ileriye götüreceğim.Gün birlik günüdür. beni bu başkanlığa layık gören bütün delegelere teşekkür ederim. Cahit Başkanımız hep bir bilen olarak büyüğümüz olarak partimizin ak sakalı olacaktır.Bütün vatan millet sevdası diyen herkesi MHP çatısı altında birleşmeye toplanmaya davet ediyorum ”dedi.

            Cahit Erol’da, “Güzel bir seçim oldu. Yıllardır sürdürdüğüm bu başkanlığı genç kardeşimize devrediyorum. Yolu açık olsun. Başarılar diliyorum. Bu dava hepimizindir. Birlik içinde 7 Haziran seçimlerinden yine başarı ile çıkacağız. Şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası