Adaylar Açıklandı

Tarih : 2015-04-07 / Kategori : Siyaset

Adaylar Açıklandı

       7 Haziran Milletvekili seçiminde yarışacak adayların isimleri belirlendi. AK Parti Ferdi Turan, Cengiz Şeyran, MHP İsa Yaşar Tezel, Sefer Karakoyunlu, HDP Mehmet Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, CHP Adil Aşırım.

 

                Aylardır beklenen sonuç nihayet açıklandı. Aday adaylarının aylardır yaptıkları çalışmalar 7 Nisan mesai bitimine doğru listelerin Yüksek Seçim Kuruluna verilmesiyle netlik kazandı.

                Partilerde yaşanan yoğun aday adaylığı müracaatları ve akabinde seçmen üzerinde yaptıkları çalışmalar neticeye bağlandı.

                MHP'de adaylığına kesin gözüyle bakılan Abbas Bozyel'in sürpriz bir şekilde adaylıktan çekildiği görüldü. İsa Yaşar Tezel'in Parti Genel Merkezinin yaptırmış olduğu temayülden en yüksek oyu aldığı ve bu sebeple de aday gösterildiği öğrenildi. Liste ikinci sıraya ise medyatik simalardan Sefer Karakoyunlu  tercih edildi.

                HDP'de, Pervin Buldan'ın Iğdır'dan aday olmayacağının açıklanmasının ardından yoğun bir aday adaylığı başvurusu oldu. Siyasi Partiler içerisinde en yoğun başvuru 23 kişiyle HDP'ye yapılmış oldu. İlk günlerde ismi öne çıkan Av. Mehmet Emin Adıyaman liste 1. sıradan aday gösterilirken, Iğdır'da bir ilke imza atan HDP bir Azeri Türkünü 2. sıradan aday gösterdi.

                Iğdır'ın Melekli Kasabasından Kıznaz Türkeli'yi aday gösteren HDP, kitle partisi olduklarını göstermek adına ülke genelinde her ırktan ve mezhepten aday göstermiş oldu.

                AK Parti'de  aday adaylarının yoğun mücadelesine sahne oldu. Aday adaylarının tamamı adaylıklarına kesin gözüyle bakıyordu.  Her gün bir adayın kesin aday olduğu spekülasyonu yapılırdı.  Nihayet sonuçlandı. Ak Parti teşkilatının baştan beri desteklediği Ferdi Turan liste birinci sınardan aday gösterilirken, Liste ikinci sıraya Cengiz Şeyran  konuldu.

                CHP Iğdır'da sürpriz yaptı. Sosyal medyada aday olmayacağını belirten ve ağabeyim Oğuz Aşırım Ak Partiden aday adayı  olmuştur. Hayırlısıyla bu gün açıklanacak diye paylaşım yapan Adil Aşırım, son dakika CHP'den aday oldu.  

                CHP aday adaylarından Göksal Gülbey liste sıralamasına  alınmadı. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.