Buldan: Sonuna kadar Öcalan’ın arkasındayız

Tarih : 2015-04-27 / Kategori : Siyaset

Buldan: Sonuna kadar Öcalan’ın arkasındayız

         HDP Iğdır Milletvekili Adayları M.Emin Adıyaman ile Kıznaz Türkeli binlerin katıldığı mitingle halkla buluştular.

 

 Mitingde konuşan HDP Iğdır milletvekili İmralı Heyet Üyesi Pervin Buldan sürecin sonuna kadar Öcalan’ın arkasında olacaklarına dikkat çekerek ”Bu süreci bozmak isteyebilirler, ama biz sayın Öcalan’ın arkasında olduğumuzu bu sürecin sonuna kadar onunla birlikte hareket edeceğimizi buradan ilan ediyoruz” dedi.

HDP’nin “Yeni yaşam şiarı ile” 

           7 Haziran genel seçimler kapsamında Iğdır’da adaylar düzenlenen kitlesel mitingle hakla buluştu. Miting öncesi adaylar yüzlerce araç konvoyu eşliğinde Kars’ın Digor ilçesi kavşağından alındı. Araç konvoyu buradan ilk olarak Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde çarşı merkezinde halkı selamladıktan sonra Iğdır merkeze doğru geçildi. Buradada çarşı merkezinde konvoy şeklinde halk selamlandıktan sonra buluşma mitinginin yapılacağı DBP Iğdır İl binası önünde gerçekleşen buluşma mitingi alanına geldiler. Mitinge İmralı heyetinden Pervin Buldan, Ceylan Bağrıyanık, HDP Iğdır milletvekili adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, Iğdır HDP-DBP il, ilçe ve belde eş başkanları belediye eş başkanları, il genel meclis üyeleri ve binlerce yurttaş katıldı. Miting alanı DBP- HDP bayrakları ile süslendi.

‘HDP umudun ta kendisidir’

Buluşma mitinginde ilk olarak konuşan HDP Iğdır milletvekili adayı M.Emin Adıyaman, HDP’nin umut vaat eden parti değil de umut’un ta kendisi olduğuna dikkat çekerek” Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları yoktur. Bizim evimizde para sayma makinesi yoktur. Gemilerimiz yoktur. Bunların yerine inancımız var. Birlikte kardeşçe ve özgürce yaşama inancımız var. Bu nedenle HDP umut vaat etmiyor. Umudun ta kendisidir” dedi.

‘Kürt-Azeri arasında çözülmeyecek sorun yoktur’

Ardından konuşan HDP Iğdır milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ise Azeri ve Kürt halkı arasında çözülmeyecek bir meselenin olmadığına dikkat çekerek” Çokça konuşulan ve bölgemizin esas sorunu gibi gösterilmeye çalışan Azeri ve Kürt halkları arasında çözülemeyecek bir mesele yoktur. Biz Kürt kardeşlerimizle birlikte büyüdük. Arkadaş olduk. Dost olduk. Kirve olduk. Aramızdaki yapay sorunları kolayca çözeriz. Gönlünüzü ferah tutun. Biz sizlere güveniyoruz. Sizler de bize güvenin” dedi.

 

       ‘Ben Iğdır’a gelirken hiçbir baraj görmedim’

Mitingde konuşan İmralı Heyetinden Ceylan Bağrı Yanık ise Iğdır’da gelirken baraj görmediğine dikkat çekerek” Ben buraya Iğdır’a gelirken hiçbir baraj görmedim. Eminim sizlerde görmüyorsunuz. Biz var olan bütün barajları aşacağız. Halkımızla tekrar yıkacağız” dedi.

      ‘Sonuna kadar Öcalan’ın arkasındayız’

        Mitingde son olarak konuşan HDP Iğdır milletvekili İmralı Heyet Üyesi Pervin Buldan sürecin sonuna kadar Öcalan’ın arkasında olacaklarına dikkat çekerek” Evet, Ağrı’da 2 insanımız yaşamını yitirmiştir. 

Fakat biz her türlü provokasyona karşı halkımızın bu konuda duyarlı olması gerektiğini bunlara karşı, öte tarafa bir zemin vermemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu süreci bozmak isteyebilirler, ama biz Sayın Öcalan’ın arkasında olduğumuzu bu sürecin sonuna kadar onunla birlikte  hareket edeceğimizi buradan ilan ediyoruz” dedi.

‘400 milletvekilini rüyalarında göremeyecekler’

          Buldan AKP Hükümeti’nin 400 vekil isteğini rüyalarında bile onlara göstermeyeceklerini belirterek ”400 milletvekili çıkaracaklarını söylüyorlar. Bu ülkenin cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken, şu anda il il dolaşıyor ve AKP’ye oy topluyor. 400 milletvekili istiyor. 400 milletvekili onların rüyalarında bile göstermeyeceğiz, kabusları olacağız rüyalarına gireceğiz, asla bu isteklerini gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz” dedi. 

        ‘Başkanlık sistemi bu ülkeye gelmeyecektir’

Buldan son olarak, Başkanlık siteminin bu ülkeye asla gelmeyeceğine dikkat çekerek” Bunlar bunu niye istiyorlar biliyor musunuz? Bu ülkeye başkanlık sistemini getirmek için istiyorlar. Anayasayı tek başlarına değiştirmek için istiyorlar. Ama buradan halkımıza söz veriyoruz. Başkanlık sistemi bu ülkeye gelmeyecektir. Bu halk buna izin vermeyecek, veremeyecek” dedi.

        Buluşma mitingi konuşmaların ardından son buldu.

Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan polis merkezi önünde duran İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, konvoyun geçişini seyrederken şehir merkezine girmesi yasak olan ve konvoya katılan yük kamyonunu durdurarak kamyon üstündeki gençleri indirtti. “Kamyoncuya şehir merkezine girişin yasak olduğunu bilmiyorsun” diyerek kamyonu konvoydan çıkarttı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası