Iğdır’da HDP seçim büroları açılışı gerçekleştirdi

Tarih : 2015-04-28 / Kategori : Siyaset

Iğdır’da HDP seçim büroları açılışı gerçekleştirdi

‘Kürt-Azeri arasında düşman tohumları ekenleri de sandığa gömeceğiz’

HDP Iğdır Milletvekilleri adayları seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’da seçim büroları 

açılışı gerçekleştirdi.

İlk olarak Iğdır merkeze bağlı Cumhuriyet Mahallesi İtfaiye binası karşısında gerçekleşen büro açılışına HDP Iğdır Milletvekilleri adayı M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli’nin yanı sıra DBP-HDP Iğdır il,ilçe ve belde eş başkanları, belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve yüzlerce yurttaş katıldı.Seçim bürosu açılışından önce kitle davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

           ‘Kobanê’de kadınların satılmasına alkış tutanları sandığa gömeceğiz’

 

         Çekilen halayların ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman, daha düne kadar Kobanê’de kadınların satılmasına alkış tutanları 7 Haziran’da sandığa gömeceklerini belirterek” Daha düne kadar birileri çıkıp Kobanê düştü düşecek diyordu. Adeta dalga geçerek bunu yapıyordu. Orada Kürt kadınların satılmasına alkış tutuyordu. İşte Şengal’in Kobanê’nin hesabını 7 Haziran gecesi AKP’den tek tek soracağız. Onları sandığa gömeceğiz” dedi.

         ‘Kürt-Azeri arasında düşman tohumları ekenleri de sandığa gömeceğiz’

          Adıyaman son olarak Kürt ve Azeri halkı arasına düşmanlık tohumlarını ekenleri de sandığa gömeceklerini belirterek” Bizler birlikte hareket ettikçe resmi ideolojinin bizlere dayattığı Kürt-Azeri halkları birbirine düşüren politikalara karşı birliğimizi, beraberliğimizi ve özgürce yaşama umudumuzu yeşerttikçe bize düşmanlık tohumu ekenleri de 7 Haziran’da sandığa gömeceğiz” dedi.

          Yaşam orman gibi kardeşçe yaşamaktır’

             HDP Milletvekili adayı Kıznaz Türkeli ise yaşamın birileri gibi katlederek değil bir orman gibi kardeşçe yaşamak olduğuna dikkat çekerek” Birileri hayâsızca çocuklar öldürülmesin deyip de Roboski’de çocukları öldüren birçok katliamlar yapan aynı kişiye ünlü bir şairin diyişiyle sesleniyorum. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve özgürce ve bir orman gibi birlikte kardeşçesine yaşamaktır” dedi.

            Yapılan konuşmaların ardından Dört yol kavşağında açılan büronun açılışı için kitlesel yürüyüşe geçildi. Dört yol kavşağında bulunan büronun açılışı gerçekleştikten sonra burada kitleye konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman AKP Hükümeti eliyle kadınlarının satıldığına dikkat çekerek”12 yıldır iktidar da olan AKP Hükümeti barış süreci diye diye roboski de insanlarımız katledildi.34 gencimiz bedenlerini verdiler. AKP Hükümeti aldıkları insan canı yetmedi gibi ardından biliyorsunuz geçenlerde hayvan katliamı da gerçekleştirdi. Yine bildiğiniz üzere TIR araçları dolusu silahlar IŞİD çetelerine gönderdi. Bu silahlarla kimlerin katledildiğini çok iyi biliyorsunuz. Bu silahlarla Şengal’de insanlar öldürüldü kadınlar pazarlarda köleler gibi satıldı. Namusumuz AKP Eliyle satıldı. Açılış davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.