HDP Aralık’ta seçim bürosu açılışı yaptı

Tarih : 2015-04-30 / Kategori : Siyaset

HDP Aralık’ta seçim bürosu açılışı yaptı

           HDP Iğdır Milletvekilleri adayları seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’ın Aralık ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.

 

         Iğdır’ın Aralık ilçesinde kitlesel katılımla gerçekleşen açılışa HDP Iğdır Milletvekili adayları M.Emin  Adıyaman, Kıznaz Türkeli, DBP-HDP Iğdır İl, ilçe ve belde eş başkanları, belediye eş başkanları, il genel meclis eş başkanlarının yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Aralık çarşı merkezinde açılan seçim bürosu alanı HDP-DBP bayrakları ile süslendi. Alana gelen kitle uzun süre davul zurna eşliğinde halaylar çekti. 

           ‘Demokratik özerklikle tüm renkler kendini özgürce ifade edecek’

             Halayların ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili Adayı M.Emin Adıyaman, demokratik yerel yönetimle tüm renklerin kendini özgürce ifade edeceğini belirterek “Demokratik özerklik modeli bizzat halkın kendi kendini yönetme modelidir. Halkın kendi geleceğini belirleyeceği bir modeldir. Biz bu modele demokratik özerklik modeli diyoruz. Bu dünyada benzeri görülmemiş en demokratik sistemdir. Tüm renkler kendini özgürce ifade edecektir” dedi.

             ‘Bu mücadelenin önünde hiçbir baraj duramaz’

             Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili Adayı Kıznaz Türkeli ise bu mücadelenin önünde hiçbir barajın duramayacağını belirterek “Bu mücadelenin önünde ne barajlar, ne bentler, ne diktatörler hiç kimse duramamıştır. Bu tarihte her zaman böyle olmuştur. Onların çürüyen bu sistemlerini çöpe atacağız. Tarihe gömeceğiz” dedi.

          Yapılan konuşmaların ardından Milletvekilleri adayları aileleri ile birlikte kestikleri kurdele ile seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.