Iğdır Barosu Başkanı Serkan Alakan,”Bu gün burada bir meslektaşımızın mabedi sayılan kendi ofisinde saldırıya uğramasını kınamak için toplandık. Duyarlılık göstererek buraya katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Meseltaşımız yıllar önce şüpeli şahıs tarafından azd edilmiş şüpeli şahıs 8 yıl geçtikten sonra bir bahane ile ofisine davet edilmiş ve darp edilmiştir. Söz konusu şahıs daha sonra adliyeye sevk edilmiş ancak Adalet mülkin temelidir yazan duruşma salonundan adli kontrol şartıyla elini kolunu sallayarak çıkmıştır. Üzülerek söylüyorum sağda ve solda bunuda övünerek anlatıyordur. Dolaysıyla yargının bir ayağı olan avukatlara yapılan bu eylemi kabul etmemiz mümkün değil Avukata yapılan bu saldırı sonrası verilen bu adli kontrol şartı yargının diğer ayaklarına yapıldığında bu kararın verilmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Dolaysıyla yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. ve Avukat hakları merkezi olarak Avukatımız İrem Özce konuyla ilgili basın açıklamamızı gerçekleştirecektir.”dedi.
Yapılan saldırı ile ilgili baro adına basın açıklamasını gerçekleştiren Baro Avukatlarından Av. İrem Özce şunları kaydetti.
Iğdır Barosuna kayıtlı kıymetli meslektaşımız Av. Murat Sürmeli. 03.09.2021 tarihinde saat 08:40 sularında eski müvekkili tarafından hukuki işlerini yürüttüğü ofisinde sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Meslektaşımızı yaralayan ve sözlü saldırıda bulunan şahıs Meslektaşımızın eski bir müvekkili olup sabah saatlerinde ofisine gelerek meslektaşımıza saldırmış; “ şerefsiz seni öldüreceğim “diyerek meslektaşa tehdit ve hakaretler yağdırmıştır.
Meslektaşımızın yüzünde ve vücudunda yaralanmalar olup bu duruma meslektaşın ofisinde bulunan diğer bir müvekkili de şahit olmuştur. Bu olay nedeniyle meslektaşımıza Iğdır Barosu ve tüm avukat camiası adına geçmiş olsun dileklerimizi sunmaktayız.
Avukatlara son zamanlarda gittikçe sayısı artan şiddet eylemleri ile bu eylemler karşısında yargının tutumu hukuk insanları olarak bizleri endişeye sürüklemektedir. Zira şahıs adli kontrol yükümlülüğü ile serbest bırakılmıştır. Meslektaşımızı ölümle tehdit eden ve kendisini yaralayan şahıs şu anda dışarı da serbest bir şekilde hayatına devam etmektedir. Fakat belirtmek isteriz ki bu olay hakim veya savcı mesleğinden bir meslektaşımızın başına gelmiş olsaydı çok farklı bir tutum olacağı aşikardır.
Tutuklama kararı verilmesi su götürmez bir gerçek olacaktı. Şüpheli Şahıs hakkında tutuklama kararı verilmemesi vicdanları zedelemiştir. Yargının üç ayağından olan savunma makamının ötelenmiş olduğunu görmekteyiz. Ünlü savcı Bellard “Erdem toplumdan kovulsaydı son sığınağı avukatların yanı olurdu” demiştir.
Şiddetin her türlü halinin mevcut olduğu bu düzende savunma makamı halkı normalleştirmeye çalışan, demokrasiyi tesis etmeye çalışan, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya çalışan bir makamdır.
Bu ülkede demokrasiyi en çok isteyen, hukukun üstünlüğünün sağlanması için en çok çaba harcayan meslek mensuplarından biriyiz. Fakat son zamanlarda şiddete uğrayanlar da biziz. Unutulmamalıdır ki;“Herkes için adalet, adalet için avukat” sözü hayatın gerçekleri içinden çıkmıştır.
1136 sayılı Avukatlık kanunu md. 57 “Avukata karşı işlenen suçlar” başlığı altında; “Görev Sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır” hükmümü ihtiva etmektedir. Fakat bir hakim meslektaşımız aynı olayı yaşamış olsaydı caydırıcılık açısından farklı bir tutumun olacağını da bilmekteyiz. Sayın hakim ve savcı meslektaşlarımız yargının üç ayağından biri olan avukatların haklarını üstün hak olarak gözetiniz zira ; savunma makamının her zaman siz dahil tüm insanlık İçin ihtiyaç elzeminde olduğu unutulmaması gereken bir konudur.
Tüm bu olayların bir daha yaşanmaması ve yargının tutumunun daha çok caydırıcı olması temennisiyle bir kez daha Sayın Meslektaşımız, Av. Murat Sürmeli’ye geçmiş olsun dileklerimizi sunarken olayı takip edeceğimizi, Meslektaşımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu ve olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” şeklinde konuştu.
Genel Haber
Yayınlanma: 06 Eylül 2021 - 00:00
AVUKAT MURAT SÜRMELİYE YAPILAN SALDIRI KINANDI
Iğdır Barosuna kayıtlı Av. Murat Sürmeli’nin bürosunda eski bir müvekkili tarafından saldırıya uğraması Iğdır barosu tarafından kınandı. Iğdır barosu avukatları başkan Serkan Alakan başkanlığında Iğdır barosu önünde basın açıklaması yaprak olayı kınadılar. Iğdır Barosu, Av. Murat Sürmeli’ye yapılan saldırıyı kınayarak Baro önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Genel Haber
06 Eylül 2021 - 00:00
İlginizi Çekebilir