Tuz ocağındaki çalışmalar hakkında bilgi alan Dr. Özbakır ve Öğr. Gör. Telli’ye sahada, görevli Maden Mühendisi Erdinç Parlak eşlik etti. Dr. Özbakır ve Öğr. Gör. Telli, tuz ocağı çevresinde; seramik sanayinin başlıca hammaddesi olan kil yataklarını yerinde inceleyip, gerekli kimyasal ve fiziksel testleri yapmak için numuneler aldılar.
Dr. Özbakır ve Öğr. Gör. Telli,tuz ocağındaki incelemelerinden sonra tuz mağaralarını ziyaret ederek, Iğdır Üniversitesinin projesi olan Tuz Terapi Merkezi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp, mağara içinde incelemede bulundular.
“Yeraltı zenginlikleri için projeler geliştirilmeli”
Tuzluca’daki incelemelerinin ardından Dr. Özbakır ve Öğr. Gör. Telli, Iğdır ilinde bulunan madenlerin bölge için büyük önem arz ettiğini ve bu kaynakların değerlendirilmesiyle ilgili Iğdır Üniversitesinde gerekli çalışmaların yapıldığını belirttiler. Dr. Öğr. Üyesi Okan Özbakır; “Üniversitemizdeki çalışmalar, bölgedeki hammaddelerin açığa çıkarılması anlayışı çerçevesinde Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma tarafından her zaman destekleniyor. Ayrıca; bölgemizde yeni iş kollarının oluşturulması, yeni üretim ve yatırım olanaklarının araştırılması için yapılacak çalışmalara temel oluşturmak amacı ile yeraltı zenginliklerinin ve potansiyelinin belirlenmesi gerektiğini ve buna yönelik projelerin geliştirilmesi zorunluluğu olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Eğitim
Yayınlanma: 13 Haziran 2020 - 00:00
Dr Öğr Üyesi Özbakır ve Öğr Gör Telli İnceleme İçin Tuz Ocağına Girdiler
Iğdır Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Okan Özbakır ve Öğr. Gör. Elçin Telli, Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki arazi incelemelerinde tuz ocağına girdiler.
Eğitim
13 Haziran 2020 - 00:00
İlginizi Çekebilir