Ağrı Dağında 150 Ceylan Doğaya Bırakılacak

Tarih : 2012-09-28 / Kategori : Gündem

Ağrı Dağında 150 Ceylan Doğaya Bırakılacak

Iğdır eski Çevre ve Orman İl Müdürü ve yeni görevi  Orman ve Su İşleri  Bakanlık Müşaviri olan Taner Tazegün’ün 2 yıl boyunca yürüttüğü başarılı proje hayata geçirildi.

Orman ve Su İşlere Bakanlık Müşaviri Taner Tazegün, 2 yıl boyunca üzerinde çalışmış oldukları Ağrı dağına Ceylan bırakma projesinin son aşamasına gelindiğini söyledi.
Konuyla ilgili bilgi veren Iğdır Orman Ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Yaban Hayatı Geliştirme Ağrı Dağına Ceylan bırakma projesi kapsamında 150 Ceylan’ın Ağrı Dağın’da doğaya bırakılacağını söyledi.
Iğdır Orman Ve Su İsleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, “Projemiz kapsamında Antep ve Urfadan getireceğimiz ceylanlar Türkiye'nin bozkır alanlarından biri olan Küçük ve Büyük Ağrı dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında, doğaya bırakılacak.” dedi.
Müdür Türkoğlu, “Iğdır’a getireceğimiz ceylanlar için kalacakları 3 hektarlık alanda incelemeler yaptık. Yer tespiti yapılan alanda 3 metre yükseklikte tel çitle çevrilecek olan  alanda kısa bir süre kalacak olan ceylanlar daha sonra Küçük Ağrı Dağı ve Büyük Ağrıdağı eteklerinde doğaya bırakılacaktır” dedi.
Türkoğlu, A”ğrı dağına bırakacağımız ceylanların takibi içinse 11 adet GSM-GPS -UHF Özelikli uydudan takipli cihaz yerleştireceğiz.” dedi.

 

Facebook Beğenenler

  1. volkan 2012-09-28 10:48:20

    pkk lilar ac kalmislar ceylan etiyle beslensinler birazda

  2. Cafer Yıldırım 2012-09-28 20:09:42

    Sanırım teröristlere yemeklik ceylanlar gönderilecek.Proje çok naifçe ama bir gerçek var ki Ağrı Dağı'nda insanımıza sahip çıkamıyorken ürkek ceylanları doğaya salmak,onları resmen yem yapmaktır.

  3. vatandaş 2012-09-29 06:02:01

    pkk açmı kaldı?

  4. mert 2012-10-04 20:33:29

    haklısınız pkk lılara ceylan eti lazım biraz yesinlerde daha cok vursunlar adamlar sanki avrupadadogaya salıyorlar ceylanları orda sanki terorisler yokmuş gibi uydudanda takip edeceklermiş gülsünler size arkadaşlar bunu sizde biliyorsunuzki orda bu ceylanlar yaşatılmaz bizleri güldürmeyin.pkklıları doyuracagız diyin buna

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası