Organik Gıdanın Adresi" Kadın Emek Pazarı"

Tarih : 2012-10-09 / Kategori : Sağlık

Organik Gıdanın Adresi

Her zaman ilkleri gerçekleştiren Iğdır Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, Kadınların elişi, göz nuru olarak ürettikleri emeklerini satabileceği "Kadın Emek Pazarı" organik gıdanın yeni adresi oldu.

Pazartesi ve Cuma günleri açık olan, Belediye hizmet binası yanı, yer altı çarşısının üstünde kurulan Kadın Emek Pazarında kadınlar kendi ürettikleri el işi ve çeşitli gıda ürünlerini satışa sunuyor.
Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK, ”kadınların kendi ayakları üzerinde duracağı ailesi bütçesine katkı sunması açısından güzel bir olay. Böyle bir pazarı oluşturma fikri kadın belediye meclis üyelerimize aittir, onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Şu an itibari ile Pazartesi ve Cuma günleri açık olan pazarımızda her türlü el işi ürünleri ile organik gıdaların satıldığı bir alan konumuna gelmiştir.  Kadın Emek pazarına Iğdırlı vatandaşlarımızın ilgi gösterdiğini müşahede ediyoruz. Bunlar bizleri mutlu ediyor. Kadınların çalışmak için fabrikada ya da herhangi bir işyerinde iş bulma olanağı yoktur. Belki tüm kadınlar kurtulamadı ama çok güzel bir örnek çalışma, örgütlü mücadele gücü ve de dayanışma, kadınlara  emek pazarını kazandırılmış oldu.” dedi.
Kadın Emek Pazarında evde yaptıkları ürünleri sergileyen Kadınlar ise, “Iğdır Belediyesinin Kadın Meclis üyelerinin  yaptıkları bu güzel hizmeti takdir ile karşılıyoruz. Geçim sıkıntısının en üst seviyede olduğu bu günlerde ev ekonomimize bir nebzede katkı sunabilmek adına emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
Pazartesi ve Cuma günü açık olan Kadın Emek pazarında 24 tane stant bulunmaktadır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası