Dün Kaçırılan Öğretmenler Bugün Dersbaşı Yaptılar

Tarih : 2012-10-19 / Kategori : Gündem

Dün Kaçırılan  Öğretmenler Bugün Dersbaşı Yaptılar

Iğdır’ın Karakoyunlu İlçesi’ne bağlı Bulakbaşı Köyündeki ilköğretim okulunu basan silahlı 2 PKK’lı tarafından görev yapan 19 öğretmenden 6’sını kaçırdıktan bir saat sonra serbest bırakmasının ardından Öğretmenler ikinci günde ders zilinin çalmasıyla öğrenciler ve 6 öğretmenle birlikte Bulakbaşı Köyünde ders başı yapıldı.

Bugün köyde yeniden ders başı yapılması nedeniyle Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ile İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tuzluca, 600 öğrenci ve 19 öğretmeni bulunan köydeki ilk ve orta öğretim öğretmenleriyle bir toplantı yaptı. Öğretmenlerle yapılan görüşmenin ardından Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz ile Milli Eğitim Müdürü Ateş, öğretmen ve öğrencilere veda ederek köyden ayrıldı.Toplantıda yetkililer, öğretmenlere moral vererek, devlet olarak yanlarında olduklarını köy halkının bu tür tatsız olaylardan üzüntü duyduğunu, öğrencilerin ve köy halkının öğretmenlerine  sahip çıktığını, bundan sonrada çıkacağını söyleyerek “sizler kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz.” dediler.
İlköğretim Okulunda yaşanan olayla ilgili olarak köy Muhtarı Mehmet Gültekin, 2 teröristin köye gelerek 6 öğretmeni götürmek istediğini bildirdi. Kadın, erkek, çocuklarla birlikte öğretmenlerin arkasından gittiklerini anlatan Gültekin, “Bir süre öğretmenleri götürdüler, daha sonra bizim arkalarında olduğumuzu görünce serbest bıraktılar. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Hiç kimse korkmasın” dedi. Öğrencilerde öğretmenlerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını söylediler.
Bilindiği gibi  dün Ağrı Dağı eteğinde 20 kadar terörist beklerken, Bulakbaşı Köyü’ne 2 silahlı terörist gelmişti. Iğdır’a 21 kilometre uzaklıktaki köye gelen PKK’lılar, ellerindeki uzun namlulu silahlarla öğle paydosunda olan okula girerek 6 erkek öğretmene, “Birlikte gideceğiz” demiş. Teröristler, öğretmenlerden Umut Görkem Sevinç, Ersin Karakaya, Soner Er, Mehmet Koçubaba, Lütfü Atılmış ve Abdullah Enes Er’i silah zoruyla okuldan çıkararak Korhan Yaylası’na doğru götürmeye başlamıştı. Okul bahçesine toplanan köylüler ve öğrenciler  öğretmenlerin götürülmesine tepki göstermiş,  Muhtar Mehmet Gültekin, teröristlerle konuşarak, “Öğretmenlerimizi götürmeyin” diye ısrar etmişti. Teröristlerin silahlarını köylülerin üzerine doğrultarak, “Uzak durun yoksa vururuz” diye tehdit etmesi üzerine öğretmen, köylü ve öğrencilerin gözyaşları arasında öğretmenler ile teröristler olay yerinden uzaklaşmıştı.
Köylülerin toplu tavırları ve arkalarından gitmelerinin üzerine PKK’lılar bir saat bile geçmeden öğretmenleri serbest bırakmak zorunda kalmıştı.
Okula doğru gelen minübüsten öğretmenlerin geldiğini gören köylüler ve öğrenciler göz yaşlarıyla birbirine koşarak kucaklaşmış, duygulu dakikalar yaşamıştılar.

 

Facebook Beğenenler

  1. ali 2012-10-20 06:16:04

    Ben Yeşil Iğdır Gazetesi olarak bu öğretmenler ile röportaj yapılmasını istiyorum. Acaba bu öğretmenler hangi şartlarda derse girdirilmişler. İzin talepleri nasıl karşılanmış idare tarafından.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.