Ziraat Odası Başkanı Akçay "Kredi Borçları Ertelenmeli"

Tarih : 2012-10-22 / Kategori : Duyurular

Ziraat Odası Başkanı Akçay

Çifçi Erkan Yaşar “Banka Kredileri Ertelenmese Tüm Gebe Hayvanlar Kesime Gidecek” dedi.

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, üreticilerin bankaya olan kredi borçlarının ertelenmesini istedi.
Kuraklık nedeniyle üreticilerin sıkıntıda olduğunu yaptığı yazılı açıklamayla belirten Akçay, "Kırmızı et üreticileri de kuraklığa bağlı olarak yem sıkıntısı nedeniyle mağdur olmuştur. Hayvancılık tarihinde hiçbir zaman faizsiz kredi verilmedi. Allah hükümetimizden razı olsun ama verilen krediler zamansız verildiğinden, ham dana fiyatlarının çok yüksek olduğu bir döneme denk geldiği için, daha önce 2 bin liralık bir dana 4 bin-5 bin 500 TL'ye alındı. Bugün ise yapılan masraf yedirilen yemin maliyeti, çoban parası ve veterinerlik masraflarına rağmen alınan fiyatın altında satılıyor" ifadelerini kullandı.
"Mesela 60 tane dana alan bir üretici 4 bin TL’den almışsa her bir danadan iki bin  TL zarar etti. Kafadan 120 bin TL zarar etti, yem fiyatları aldı başını gitti. Alınan kredilerin kuraklıktan dolayı ertelenmesi için devlet bir genelge yayınladı. Fakat et üreticisi kredileri ertelenir diye bir ifade bulunmadığından dolayı, Ziraat Bankası kredi ertelemesi yapmıyor. Bu da Türkiye genelinde binlerce kırmızı et üreticisinin mağdur olmasına sebep oluyor. Yayınlanan kredi açıklaması yarım yamalak yayınlanan bir genelgedir, mutlaka bu genelgenin içine et üreticilerine verilen kredi ertelenebilir ibaresi konulmalıdır" diyen Akçay, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Temennimiz odur ki Sayın Tarım Bakanımız konuya el atarak, Çifçimizin Ziraat Bankası'ndan alınan kredileri ertelenir ibaresinin konmasını sağlayacaktır” diyoruz.
Çifçi Erkan Yaşar, “Devletten Aldığımız Hayvancılık Kredimizi Kuraklık nedeniyle ödemekte güçlük çekiyoruz. Banka kredileri ertelenmezse tüm bölge halkı hacize girer ve çifçide borcunu ödemek için tek çare gebe hayvana kadar kesime gönderir”diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası