Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ın Kurban Bayramı Mesajı

Tarih : 2012-10-23 / Kategori : Duyurular

Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'ın Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını  sağlayan sevgi günleridir.

Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe taşıyabilmek için daha çok çaba göstermeliyiz.
Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı,  özellikle bugünlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı  daha çok hatırlamalıyız. Asırlardan beri birlik-dirlik içerisinde kutladığımız, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolü  olan bu Kurban Bayramının da, millet olarak gönüllerimizin huzur, sevgi ve kardeşlik duygularıyla dolmasına, bayram sevinciyle coşmasına vesile olmasını dilerim.
Öğrencilerimize bilimin ve sanatın inceliklerini öğretirken aynı zamanda onları kültürel değerlerimize sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen üniversitemizde öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin, tüm öğrencilerimizin ve halkımızın Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.