Cumhuriyet Bayramında Kafkas Halk Oyunları Ekibinin Çıkmamasına Tepki

Tarih : 2012-10-30 / Kategori : Kültür & Sanat

Cumhuriyet Bayramında Kafkas Halk Oyunları Ekibinin Çıkmamasına Tepki

Iğdır’da her bayramda gösterilere çıkan Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk oyunları ekibinin 29 Ekim Cumhuriyet bayramında gösteriye çıkmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan MHP İl Başkan Vekili Nevzat Sucu, “Cumhuriyet Bayramında Kafkas halk oyunları ekibinin çıkarılmaması oynatılmaması bizce kasıtlıdır.  Çünkü Milli Eğitimden sorumlu vali yardımcısı Hacı Uzkuç, ‘Kafkas halk oyunları kursunun açılmalarına soğuk bakmıştır. Milli Eğitim Komisyon toplantısında Ben kafkas halk oyunları kursunun açılmasından yana değilim ben her zaman seyretmek zorundamıyım’ şeklinde bir ifade kullanmıştır. Ben bu konuşmaya tepki göstererek her yörenin halkoyunları kursu açılsın Kafkasta açılsın dedim. Buna rağmen yeterince kafkas halkoyunları kursunun açılmasına izin verilmemiştir. Geç başlayan kurs ve halkeğitimde açılan kurs nedeniyle  Kafkas halk oyunları ekibi hazır olamamıştır. Cumhuriyet bayramında olmamaları vatandaşımızı üzmüştür.“ dedi.
Sucu, “Iğdır Kafkas halkoyunları ekibi dünya birincisi olmuştur. Ozamanki Cumhurbaşkanımız
ekibi ödüllendirmiştir. Bu nedenle diğer halk oyunlarından çok Kafkas halkoyunları ekibinin vatandaşlarımız arasında önemi büyüktür. Bu bayramda Kafkas halkoyunları ekibinin çıkıp “Hoşgelişler ola  Mustafa Kemal Paşa” oyununu sergilememeleri vatandaşımızı üzmüştür. Bu konuda çok sayıda tepki telefonu aldığımız için bu açıklamayı yaptık.” şeklinde konuştu.
Bu arada konuyla ilgili olarakta Twitter’a facebok’a açıklama koyan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, “Bugün Iğdır’da yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Iğdırımızın kültürel dokusunu tek taraflı olarak yansıtan kutlama programını kınıyorum. Iğdırımızın öz kültürü olan ve yıllardır bu törenlerde mutlaka yer alan Azerbaycan Halk Dansları folklör ekibini tören alanına çıkarmayan anlayışın sakat bir anlayış olduğunu ve bu tutumlarının Iğdır haklını yaraladığının bilinmesini istiyorum. Bu bugün Iğdır’da yapılan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Iğdırımızın kültürel dokusunu tek taraflı olarak yansıtan kutlama programını kınıyorum.     Iğdır’ ımızın öz kültürü olan ve yıllardır bu törenlerde mutlaka yer alan Azerbaycan Halk Dansları folklör ekibini tören alanına çıkarmayan anlayışın sakat bir anlayış olduğunu ve bu tutumlarının Iğdır halkını yaraladığının bilinmesini istiyorum. Bu yanlışa sebep olanlardan da Iğdır halkı adına hesabının sorulacağının da bilinmesini istiyorum, yanlışa sebep olanlardan da Iğdır halkı adına hesabının sorulacağının da bilinmesini istiyorum.”

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.