Pozitif Düşünce Platformu gurbetçileri misafir etti

Tarih : 2012-11-02 / Kategori : Kültür & Sanat

Pozitif Düşünce Platformu gurbetçileri misafir etti

Iğdır’da aydın okumuş insanlardan oluşan Pozitif Düşünce Platformu kurban bayramı nedeniyle Iğdır’a gelen kendileri gurbette yürekleri Iğdır’da olan Iğdır’ın değerli bürokratlarını  misafir etti.

TSE Kars il müdürü Kenan Karadağ’ın  moderatörlüğünde dost sohbeti yapıldı.
Kurban bayramı için anne, baba ve kardeş akraba ziyaretine gelen, Avukat Cafer Zor, Şair Yazar Orhan Aras,TRT uzmanı İsa Yaşar Tezel, Ank. Üni. Fen fakültesi sekreteri eski Kaymakam İbrahim Durak, Eski Sağlık Müdür yardımcısı Yazar Hasan Buyruk, Baycan Aray ‘ın misafir olduğu  toplantı yemekle başladı.
Erdoğan Keskin’in Lise karşısında açtığı yöresel yemekler Nar mutfağı, lokantasında yenilen yöresel yemekten sonra   kısaca  herkes kendisini tanıttı.
Orhan Aras, konuşmasına birbirinden güzel şiirlerle başlayarak “ben 13 yaşında Iğdır’dan çıktım.Giderken de yüreğimde Iğdır toprağının kokusunu götürdüm. Aklım hep Iğdır’daydı. Hala da Iğdır’da. Burada Iğdır sevdalılarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.Almanya’da dernek çalışması yapıyoruz. Türkiye ve Azerbaycan’ın gönüllü temsilcisi olarak çalışıyorum.” dedi.
İsa Yaşar Tezel’de her fırsatta Iğdır’a geldiğini Yıllarca  TRT Ankara radyosunda Iğdır’ın kültürünü tanıtmak için çalıştığını bunda da başrılı olduğunu belirterek şunları söyledi. ”Iğdır her Iğdırlı gibi benimde vazgeçilmezimdir. Ankara’da TRT ‘de çalışarak bugünlere geldik. Orada hemşerilerimize yardımcı oldum. Mecbur gurbete giderek orada okuduk iş bulup çalıştık. Yüreğimiz hep Iğdır’daydı.Iğdır’ın sorunlarını her alanda Ankara’da dile getirdik. Iğdır çok güzel bir şehir. Orta Asya’ya Türk dünyasına açılan bir kapı. Iğdır’ın kaderini başka ellere bırakmamamız lazım Bunun içinde önümüzdeki yerel seçimlerde birlik olmalıyız .”
Hasan Buyruk ise “hangi nedenlerden dolayı gurbet ele gittiğimi herkes biliyor. İstemeyerek gittim. İyide oldu diyebilirim. Kitap çalışması yaptım. Bugün de bir üniversiteye öğretim görevlisi olarak atandım. Iğdır’ı çok özleyeceğim. Ama olsun orda da Iğdırlı hemşerilerime hizmetim dokunacaktır.” şeklinde konuştu.
İbrahim Durak, ”Biz Iğdır’ın özlemi içinde yaşayan insanlarız. Mecburi olarak gurbet elde yaşıyoruz. Ama kalbimiz Iğdır’da. Herkes Iğdır’a gelse nerde çalışacak. Memleketimizi seviyoruz. Ankara’da bile Iğdırlılar olarak bir araya geliyoruz. Birlik ve beraberliği sağlıyoruz.
Bunu daha çok yapmalıyız. Şu bu ayrımı yapmadan birlik içinde olmalıyız” dedi.
Cafer Zor’da “yıllarca Iğdır’da avukatlık yaptım.Sivil toplum kuruluşlarının başkanlığını yaptım. Sağlığım ve emekliliğim için İzmir’e gitmek zorunda kaldım. Orda Iğdır’ı çok özlüyorum. Emekli olunca Iğdır’ıma yeniden döneceyim. Gurbette Iğdır özleniyor. Bugün Iğdır’ın Iğdırlının eskisinden daha çok birliğe ihtiyacı var. Bunu da nefislerimiz yenerek geçekleştirmek lazım” dedi.
Baycan Aray’da “Iğdır’ı gurbetten takip ediyorum., Kürdü, Terkemesi, Göçmeni bir araya gelmeli, Iğdır’ı birlik içinde güzel bir Iğdır yaratmak için el el çalışmalı” dedi.
Iğdır’da  daha sonra toplantıya katılan Serdar Ünsal, Nazım Karadağ, Kenan Karadağ, Mehmet Kum, Ercan Aras, Taner Başaran, Oğuz Şimşek, Cafer Alagöz, Musa Bulut, Yahya Azeroğlu, Kamil Arslan, Orhan Ağırkaya, Sözer Akyıldırım, Ersen Oral, Yavuz Bağcı,  Emin Akyıldıs, Zafer Aydın, Zekeriya Yalçın, Yusuf Aydın, Emin Akyıldırım, Fahrettin Budak’ta sohbete katılarak Iğdır üzerine görüşlerini belirttiler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası