Iğdır’lılar 'Çanakkale 1915' filmini ücretsiz izledi

Tarih : 2012-11-05 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır’lılar 'Çanakkale 1915' filmini ücretsiz izledi

Iğdır’lılar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın başlattığı çalışma kapsamında gösterime girecek olan 'Çanakkale 1915' filmini ücretsiz olarak Iğdır Üniversitesi Konuk evi tiyatro salonunda izlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kilis, Sinop, Şırnak ve Tunceli olmak üzere 11 ili kapsayan çalışma kapsamında 3- 4 Kasım tarihleri arasında 'Çanakkale 1915' filminin ücretsiz olarak izlenebildiğini belirtti.
Iğdır’da beyazperdeye aktarılan ‘Çanakkale 1915’ filmini gazi ve şehit aileleri, engeliler ile öğrencilerle birlikte izledi.
Balkan savaşı sonrasında yorgun olan halkın, dirilip tekrar kendine gelişi ve Çanakkale’de onlar için hazırlanmış kocaman bir ordu karşısında tarihe altın harflerle kazınmış bir zaferin anlatıldığı ‘Çanakkale 1915’ filmini izleyenler gözyaşlarını da tutamadı.
Programa Iğdır Valisi Ahmet Pek, Iğdır Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Komutanı Erdem Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Ethem Güler,  Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası