Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk’tan Açlık Grevi

Tarih : 2012-11-05 / Kategori : Siyaset

Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk’tan Açlık Grevi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Iğdır  İl Teşkilatı, cezaevlerindeki eylemlere destek amacıyla açlık grevi başlattı.

Haber Ali ŞIKTAŞ: Iğdır BDP Belediye Başkanı Hüseyin Malk, BDP Iğdır il Başkanı Mehmet Çirka, BDP  Meclis  üyeleri ve Partililer BDP İl binası önünde açlık grevine başladılar.
BDP İl Başkanı Mehmet Çirka, siyasi tutukluların başlattığı 'süresiz dönüşümsüz açlık grevi'nin 53. gününe girildiğini ifade ederek, "Siyasi tutukluların taleplerini taleplerimiz sayarak bugün itibarı ile süreli ve dönüşümlü olarak seçilmiş arkadaşlarımızın bir kısmından başlayarak açlık grevine giriyoruz. Başbakan’ın bu konuya daha duyarlı davranmasını çözüm getirmesini istiyoruz. Bu konuda tüm halkımızı ve duyarlı kamuoyunu, yaşanmasını istemediğimiz can kayıplarının söz konusu olabileceği bu dönemde sorumluluk alıp seyirci kalmamaya davet ediyoruz. Bu konuda halkımızı siyasi tutukların sağlık durumu ve taleplerine duyarlı ve sahiplenici olmaya çağırıyoruz"  dedi.
Çirka, Bu açlık grevinin her gün saat 12.00 ile 13.00 arasında bir saat oturma eylemiyle devam edeceğini söyledi.
Yapılan basın açıklamasının ardından BDP il binası önünde açlık grevini başlattı. Aralarında Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk’ında bulunduğu toplam 13 kişi, giydikleri beyaz önlüklerle süreli ve dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevine katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.