Trafiği Rahatlatacak Önlemler Hız Aldı

Tarih : 2012-11-08 / Kategori : Duyurular

Trafiği Rahatlatacak Önlemler Hız Aldı

Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Ekipleri delinatör uygulaması ile kavşak noktalarında trafiği rahatlatmak önlemlerini hızlandırdı.

İl Şehir Merkezinde ana arter kavşaklarında hatalı  araç park etmeler yüzünden meydana gelen trafik sıkışıklığına çözüm olarak delinatör denilen ayırıcı ekipmanlar bir çok yere artık konulmaya başlandı diyen Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk: ”Konulan bu ekipmanlar ile özellikle kavşak noktalarında araçların hatalı park yapmasının önüne geçilmiş olacak. Şu an itibari ile Zübeyde Hanım Bulvarı ile Merkez Cami yanındaki cadde olan Mehmet Akif Caddesine, Basın Sokak. İ.Bozyel Caddesi, Parlar caddesine delinatör yerleştirdik. Delinatör, (Kırılmaz Trafik Babası veya Şerit Düzenleme Butonları) ; trafiğin yoğun olduğu yolların şerit ayrımlarında, kavşak girişlerinde, otoparklarda, park yapılmasının istenmediği yerlerde, şerit düzenlemelerinde, refüjlerde araç sürücülerini uyarı ve ikaz amaçlı uygulanacaktır.” dedi.
Kentimizdeki en büyük sorunlardan biri trafik kazalarıdır. Kazaları en aza indirmek için araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu caddeleri belirledik diyen Başkan Vekili Hüseyin Malk: ”Özellikle araçların yoğun seyrettiği bazı yollarda hız kesici bariyerleri ile delinatör uygulamasını genişletiyor ve genişleteceğiz. Böylelikle trafik akışı daha sağlıklı bir şekilde akacak ayrıca bu uygulama ile kaldırımların tüm vatandaşlar tarafından rahatça kullanımı hedeflenmektedir. Önümüzdeki günlerde ihtiyaca göre tespit edilecek noktalara delinatör uygulamasına devam edeceğiz.” dedi.
Vatandaşlar yeni uygulamayı beğendiklerini belirterek, ”çalışmayı yapan Iğdır Belediyesine teşekkür ederiz. Delinatörlerle gidiş ve geliş olarak çift yönlü araç trafiği rahat işleyecek, bu yeni uygulama merkezindeki trafik akışına da nefes aldıracaktır.” dediler.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.