Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

Tarih : 2012-11-10 / Kategori : Duyurular

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı

    Dünya çapında büyük bir önder olan, askeri ve siyasi deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlamanın 74. Yılında ulusça minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz.
    Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi esaret altına almak isteyen emperyalist ülkelerin birleşerek oluşturdukları büyük güce karşı, milletçe yaptığımız topyekûn bir mücadelenin ateşini yakmıştır.
    O’nun yaktığı o ateş sayesinde ulusumuz bağımsızlığını bir kez daha dünyaya haykırmıştır. Başlattığı mücadeleden aldığımız ilham, bizlere işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi ile birlikte düşünceleri ve inkılâpları da milletimizin geleceğinin en önemli teminatıdır.
    Ulusumuza hediye ettiği Cumhuriyet gibi bir yönetim şekli, Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır. O’nu anmak bu mirasa sahip çıkmak demektir. Bizler Cumhuriyete, O’nun ilke ve inkılâplarına sahip çıktığımızı bir kez daha belirterek O’nu saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun.
    Prof. Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ
      Iğdır Üniversitesi Rektörü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.