Rektör Prof. Dr. Yılmaz’dan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a Ziyaret

Tarih : 2012-11-10 / Kategori : Gündem

Rektör Prof. Dr. Yılmaz’dan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a Ziyaret

    Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz bütçe çalışmaları  nedeniyle bulunduğu Ankara’ da, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı makamında ziyaret etti.  Son derece samimi bir havada geçen ziyaretin konusu, Iğdır Üniversitesi ve sportif çalışmaları oldu.
       Ziyarette, Iğdır Üniversitesinin kuruluşundan beri gerçekleştirilen çalışmaları özetleyen Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’a öğrencilerin sportif faaliyetlere olan ilgisinin yoğun olduğu aktardı. Görüşmede, üniversitenin gelişme performansının hayli yüksek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Bu hıza şehrin ayak uydurmaya çalıştığını da ifade etti. Rektör Prof. Dr. Yılmaz aynı zamanda, Bakanlığın son yıllarda Iğdır’da gerçekleştirdiği çalışmaların memnuniyet verici olduğuna değindi.
   Prof. Dr. Yılmaz, Iğdır’da Bakanlık sayesinde semt sahalarının iyileştirilmesi ve yeni spor salonlarının yapılması, Iğdırlıları spor yapmaya yönlendirdiğini ifade etti. Bu tür çalışmaların bakanlık tarafından arttırılacağını umut ettiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Yılmaz bu sayede, Iğdır Üniversitesinin hedeflerinden biri olan, Iğdır’ın gençlik kenti olması yolunda hayli mesafe kat edileceğini ifade etti.
   Ziyarette, Iğdır Üniversitesi Futbol Kulübünden de bahseden Rektör Prof. Dr. Yılmaz, Üniversitenin imkânlarıyla kurulan takımın kısa zamanda Bölgesel Amatör Liginde mücadele etme başarısını yakaladığını, bu başarı ile birlikte, bu yıl Türkiye Kupası eleme turlarında mücadele eden tek Üniversite takımı olduğunun altını çizdi.
    Bakan Suat Kılıç konuşmasında, Iğdır Üniversitesinin Iğdır şehrini öğrenciler için cazip hale getirme yolundaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti.                      Üniversitenin
Iğdır’ı gençlik kenti haline getirmenin yollarını aramasının önemli bir hedef olduğunu aktaran Bakan Kılıç, bu konuda Bakanlık olarak Iğdır Üniversitesine destek vereceklerini söyledi. Sözlerine, Iğdır Üniversitesinin gelişme sürecindeki hıza dikkat çekerek devam eden Bakan, dört sene gibi bir zaman dilimi içerisinde üç binin üzerinde öğrenciye eğitim verebilmenin, aynı zamanda sekiz binin üzerindeki gencimizi yüksek öğretimimize kazandırabilecek eğitim ve öğretim alt yapısını hazırlayabilmiş olmak, vatana ve millete gençlerimiz için yapılmış büyük bir hizmet olduğu aktardı. Bu anlamda, Iğdır Üniversitesinin bir bilim ve gençlik kenti olma yolundaki çalışmalarındaki başarıları nedeniyle kutlayan Kılıç, spor tesisleri konusunda, Türkiye’deki tüm iller için Bakanlıkça devam eden çeşitli çalışmaların olduğunu, illere yeni tesisler kazandırmak ve bu tesisler ile birlikte var olan tesislerinde yenilenmesini hedeflediklerin de sözlerine ekledi. Bu çalışmalar sonrasında tüm illerde spor yapan gençlerin sayısı hızla artacağını umut ettiğini vurgulayan Bakan Kılıç, Üniversitelerinde gençleri spor’a yönlendirmek aşamasında önemli görevler üstlendiğini vurguladı. Kılıç, ayrıca Iğdır Üniversitesi Futbol Takımının Türkiye Kupasındaki mücadelesinde gösterdiği sportif başarı konusunda kutladığını dile getirdi.
       Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından Bakan Suat Kılıç’a, Tuzluca ilçesinde çıkarılan tuz madeninden yapılmış el işi bir gece lambası hediye etti. Bakan Suat Kılıç’ında Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a Iğdır Üniversitesinin gençlik ve spor adına gerçekleştirdiği çalışmaların başarısından dolayı bir plaket vermesinin ardından Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ın yapmış olduğu ziyaret sona erdi..

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası