MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Dünya Çocuk Hakları Gününe İlişkin Mesajı

Tarih : 2012-11-22 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Dünya Çocuk Hakları Gününe İlişkin Mesajı

            MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan,Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle bir mesaj yayınladı
                 Oğan, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Ülkemizde çocuklarımızın eğitim sistemiyle oynandığı, yavrularımıza yönelik cinsel istismarın arttığı, çocuk gelinlerin sayısının hızla arttığı, çocuklarımızın maddi yetersizliklerden dolayı çalışmak zorunda kaldığı bir dönemde çocuk haklarının önemi daha da artmıştır. Bakandan bakana değişen eğitim sisteminde sınavdan sınava koşan çocuklarımızın eğitim hakkı da maalesef bilinmezliklerle dolu bir maceraya kurban edilmektedir. Bu bağlamda, Türkiye’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını dünya çocuklarına armağan eden Mustafa Kemal ATATÜRK’ün temellerini attığı bir ülke olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımıza yönelik politikalar, geleceğimizin şekillenmesindeki en mühim rolü oynayan etmenler olduğunun bir an önce farkına varılmalıdır.
    Çoluk çocuk demeden katleden, öğretmenimizi, kamu görevlimizi, askerimizi, polisimizi şehit ederek çocuklarını öksüz bırakan PKK terörü ve onun destekleyenlerin demokrasi, insan hakları gibi ulvi kelimeleri dillerine pelesenk etmeleri de kaderin bir cilvesidir. Elleri kalem tutması gereken çocukların eline taş verenlerin çocukları bölücü emellerine alet etmek isteyenlerin de zihniyetinin ne denli tehlikeli olduğunu çocuklar açısından önem arz eden bu günde tekrar hatırlatmak gerekmektedir.
    Dünyadaki silahlı çatışmalardan da en fazla zarar görenler yine savunmasız ve masum çocuklardır. Hocalı’da, Telafer’de, Bosna’da katledilen çocuklara sessiz kalan dünya, şimdi de İsrail’in fütursuzca Gazze’yi bombalamasıyla çocukların katledilmesine sessiz kalmaktadır.
    Çanakkale’de büyükleriyle omuz omuza mücadele ederek vatanı savunan Türk çocuğunun ilerleyen dönemlerde inşallah hak eden seviyeye ulaşmasında gerekeni milliyetçi ülkücü hareket yapacaktır. Bu vesileyle, Iğdırlı çocuklarımız başta olmak üzere, Türkiye’deki evlatlarımızı, Türk dünyasındaki kardeşlerimizi ve tüm dünya çocuklarını Dünya Çocuk Hakları Gününde sevgiyle selamlıyor, çocuklarımızın her türlü hakkının savunucusu olmaya devam edeceğimizi de beyan ediyorum.
    Dr. Sinan OĞAN
    MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.