Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz, Hz. İmam Hüseyin’i (a.s.) Anma Yas ve Matem Çadırında…

Tarih : 2012-11-23 / Kategori : Gündem

Iğdır Üniversitesi Rektörü Yılmaz, Hz. İmam Hüseyin’i (a.s.) Anma Yas ve Matem Çadırında…

    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren ve beraberindekiler Zübeyde Hanım Bulvarı'nda kurulan “Hz. İmam Hüseyin’i (A.S.) Anma Yas ve Matem Çadırı’nı” ziyaret etti.
    Iğdır Günışığı Derneği tarafından kurulan Hz. İmam Hüseyin’i (a.s.) Anma Yas ve Matem Çadırı sorumlusu Hakan Baksi ve Hüseyin Yalçın, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve beraberindekileri karşılayarak çadırdaki kitap stantlarını ve Kerbela vakasının anlatıldığı bölümü gezdirdi.  Kerbela vakasının anlatıldığı bölümde;  “Hz. Hüseyin’in(A.S.) Aşura Günü ok yağmuru altında öğlen namazındaki secde anı” ve “Kerbela’da Aşura Günü katliamından sonra korkudan çöle dağılan ve ağaçların arkasında saklanan çocuklar” temaları çadırı gezenleri çok duygulandırdı.
    Baksi, “Hz. Hüseyin'in 72 kişiyle birlikte Kerbela'da şehit edilişinin 1373’üncü yıldönümü olarak Hz. Hüseyin ve beraberinde şehit olanları anma amacıyla ‘Hz. İmam Hüseyin’i (a.s.) Anma Yas ve Matem Çadırı’nı kurduk.  Çadırımızda; Ehli Beyt Kültürü ve Caferilik ile ilgili birinci elden kaynak ve dokümanlar yer alıyor. İçinde Kerbela'da yaşananları anlatan kitap, CD, resim ve film gibi materyallerin de sergilendiği Çadırımızı her kesimden insan ziyaret ediyor” dedi.
    Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rektör Yardımcıları ve İlahiyat Fakültesi Dekanı ve beraberindekiler, Hz. İmam Hüseyin’i (A.S.) Anma Yas ve Matem Çadırı hakkında verilen bilgiler için ilgililere teşekkür ederek “Matem Çadırından” ayrıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.