TAD Iğdır Şube Başkan Yardımcısı Erhan Yaycılı "Hz. Huseyin İslamın Geleceği için Şehit Olmuştur"dedi

Tarih : 2012-11-23 / Kategori : Duyurular

TAD Iğdır Şube Başkan Yardımcısı Erhan Yaycılı

         Türkiye Azerbaycan Derneği Iğdır Şube başkan yardımcısı Erhan Yaycılı,Aşura nedeniyle bir mesaj yayınlıyarak,Hz. Hüseyin İslamiyet’in geleceği için seve seve şehit olmuştur ”dedi.
           Yaycılı, mesajında, ”Peygamber Efendimizn torunu Cennet gençlerinin efendisi Hz. Hüseyin ceddi Hz. Muhammedin dini İslamiyet yaşasın, parçalanmasın diye bile bile ölüme gitmiş yezit ve adamları tarafından şehit edilmiştir. Aradan 1400 yıl geçmesine rağmen Kerbela’da yaşanan bu olay hala gönüllerde acı ile yaşanmaktadadır. Yüreğinde Ehlibeyt sevgisi olanlar her yıl Muharrem ayını yas içinde geçirmektedir. Hz. Hüseyin’in Kerbela’da yakınları ile yaşadığı acıyı bir kere daha yaşamak için yas tutmaktadır .”dedi.
            Yaycılı, mesajında şu görüşlere yer verdi:” Haksızlık karşısında  eşsiz kahramanlık gösteren ve batıl olduğunu bildiği bir iktidara boyun eğmeyerek şahadeti seçmiş olan Hz. Hüseyin  1400 yıllık bir matemin başlangıcını o tarihlerde  gerçekleştirmiştir.  Hz. Hüseyin, 'Yezit'in gel bana biat et, yoksa seni öldüreceğiz' tehditlerine verdiği cevapta: "Ceddim Resulullahın dini benim kanımla ayakta kalacaksa, ey kılıçlar doğrayın beni" demiş ve gelen elçileri geri göndermiştir. Hz. Hüseyin dedesi Hz. Peygamberin dini, dinsizlerin, şarap içerek Peygamber makamında oturanların elinde kalmasın diye boyun eğmektense  şahadeti tercih etmiştir.  Hz. Hüseyin tarihe verdiği derste, mazlumiyetinin yanında,  kahramanlık, yiğitlik, cesaret, haksızlık karşısında susulmaması, batıla baş eğilmemesi derslerini de vermiştir… Hz. Hüseyin ve 72 yakını, 10 Muharrem Aşura günü  Muaviyenin oğlu Yezit ve ordusu tarafından şehit edildiğinde, Paraya, makama, saltanata, şöhrete ahiretlerini satanların bugün maalesef ki isimleri, semereleri  lanetle anılmakta,    tarihte eşi benzeri olmayan Kerbela olayı 1400 yıldır ilk gün ki gibi rahmetle anılmakta, milyonlar o gün Hz. Hüseyin ve 72 yakınına gözyaşı dökmektedir…”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.