Iğdır Aşura Törenlerine Hazır

Tarih : 2012-11-23 / Kategori : Duyurular

Iğdır Aşura Törenlerine Hazır

          Peygamber efendimizin torunu  Hz. Hüseyin'in Kerbela Çölü'nde şehit edilmesinin 1374.Yıldönümü nedeniyle yarın 'Evrensel Aşura Matem Merasimi düzenlenecek. Düzenlenecek Törene çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.
            Bugün tasura günü nedeniyle Zübeyde  Hanım Bulvarın da kurulan aşura çadırının önünde deste gurupları sine vurup zincirle sırtlarını dövdüler.İlahiler okudular..
       Iğdır 'da bulunan Caferilere ait camilerin hocaları Tarafından organize edilen 'Evrensel Aşura Matem Merasimi' yarın Iğdır Asri Mezarlığında yapılacak. Hazreti Hüseyin'in 71 yakını ile birlikte Kerbela Çölü'nde şehit edilmesinin bin üç yüz yetmiş dörtüncü Yıldönümü nedeniyle düzenlenecek olan törenlere çok sayıda vatandaş katılacak.
Saat 9.00 sıralarında başlayacak olan törenin 12.30'a kadar sürmesi bekleniyor.
               Anma töreni sırasında Hazreti Hüseyin 71 Yakının Yezit tarafından Şehit edilişi anlatılacak. Deste gurupları sine vurup zincirle dövünülecek. Kuranı kerim okunacak ihsan yemekleri verilecek.
Ehlibeyt Alimler derneği üyesi Dini Alim  Aslan Başaran  " Muharrem ayı bizler için yas ayıdır Peygamber efendimizin torunu İmam Hüseyin Kerbela da Yezit ve adamlarınca susuz bırakıldıktan sonra şehit edilmiştir. Bu ay yas ayıdır. Hz. Hasan ile Muaviye halifelik için anlaşmış Muaviye den sonra halifelik Hz. Hüseyin'e geçekti fakat Oğlu Yezit halife oldu. Hz. Hüseyin de ben peygamberin torunuyum Yezit'e biat etmem deyip Medine den Mekke'ye göç etti daha sonra Kufe'ye davet edildi. Yezit ve adamalarının yaptığı baskı sonucu 72 yakınıyla Kerbela denilen yere geldi burada kahramanca savaşıp şehit oldu. Bu olay hakla batılın mücadelesiydi. Bir tarafta içki içen, zina yapan haksızlık yapan
Beytül malı yakınlarıyla paylaşan Bir Yezit vardı diğer tarafta da dedesinin dini İslamiyet'i yaşayan ve yaşatmak isteyen İmam Hüseyin vardı. Bugün bütün Müslümanlar Hz. Hüseyini ehlibeyti biliyor fakat bizim gibi anmıyorlar. Yas tutmuyorlar. Aşura günü tatlı pişirilip bayram yapılıp kutlanacak bir gün değildir. Aşura günü dedesinin
dinini yaşatmak için mücadele veren İmam Hüseynin ve yakınlarının şehit edildiği bir gündür yas günüdür bu günde ihsan yemekleri verilir. "dedi. Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan Hacı Belgin Yalçın, Biz Caferiler için muharrem ayı matem ayıdır. Hz. Hüseyin dedesinin dini için şehit olmuştur. Hz. Hüseyin için yas tutuyoruz. Hz. Hüseyin için ağlıyoruz.
hz. Hüseyin'in dik duruşunu şehit edilişini kıyamete kadar anlatacağız yasını tutacağız. Onun için yas tutuyor sine vuruyor gözyaşı akıtıyoruz. Hz. Hüseyin'in yası sürecek bizlerde yaşatacağız."şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.