Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri Aşura Çadırını Ziyaret Etti

Tarih : 2012-11-24 / Kategori : Gündem

Belediye ve  İl Genel Meclis Üyeleri Aşura Çadırını Ziyaret Etti

    Iğdır Günışığı Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Hz. Hüseyin'in 71
kişiyle birlikte Kerbela'da şehit edilişinin hicri takvime göre 1373.üncü yıldönümü çerçevesinde Iğdır Zübeyde hanım Bulvarı'nda Aşura çadırı kurdu.

Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK, BDT İl Başkanı Mehmet Çirka ile İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan Aşura çadırını ziyaret ettiler.Aşura çadırına girişinde dini hoca  tarafından karşılanan heyet, çadır içinde bulunan kitap stantlarını gezdi.
       Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin MALK, Aşura çadırında yaptığı açıklamada, “Iğdır’daki vatandaşlarımızın dini ibadetlerinde yanlarında olmak istedik. Biz her türlü inanışa, dine, mezhebe saygı duyuyoruz. Burada da vatandaşlarımız Aşura günü için çadırlarını kurmuş, ibadetlerini yapıyorlar. Aşura gününü de Iğdırlı vatandaşlarımızla birlikte geçireceğiz.” Dedi. 
     Aşura'nın sadece bir yas olmadığını aynı zamanda nesillere ve çağlara
bir çağrı olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin MALK, " İslam tarihinin en acı faciası şüphesiz Kerbela faciasıdır. Üzerinden 1373 yıl geçmesine rağmen hiç unutulmamış, kalplerden sökülememiş ve zihinlerden silinememiştir.İnsanlık tarihinin en canlı ve en yiğitliklerinden biri haline gelen İmam Hüseyin'in (a.s) yaşam tarihinin yani kıyamının önemi İslam tarihinin kara bir sayfasıdır ... Yüzyıllardan bu yana İslam dünyasını ağlatan acıklı olaydır ... Bir damla suya hasret giden Hazreti Hüseyin'in şehit edildiği uğursuz Kerbela çölü. Asırlarca etkisini sürdürmüş, gerçek önemi zamanın geçmesiyle daha iyi anlaşılan, başka toplumlara ilham kaynağı olmuş, zamanın eskitemediği, gün geçtikçe değer ve önemi artan, birçok kıyam ve devrimlerin kaynağı olmuştur. ‘dedi.

‘İnsan zillet içinde, zalimlerle yaşayacaksa, sadece yemek, içmek ve uyumak için yaşayacaksa, zilletler altına girerek yaşamaktansa, ölüm böyle bir yaşantıdan binlerce kere üstündür” fikrinde olan Hz. Hüseyin felsefesini benimsemişiz diyen Başkan Malk:” İmam Hüseyin'in kıyamı her asırda inkılapçı ve mukaddes bir hedef ve şerefli bir gaye taşıyan insanlar için ‘ mukaddes amaçların’ sadece mukaddes ve şerefli araçlarla elde edilmesi gerektiğini öğretti. Yani Makyavelist öğretilerinin Hz.Hüseyin nazarında tamamen reddedildiğini ortaya koydu. Aksi takdirde insan mukaddes hedef ve kutlu gayesinden sapacak ve bir fesadın yerini başka bir fesad alacaktır. Zafer ve yenilginin gerçek anlamı bunu aydınlığa kavuşturmaktadır. Zafer; savaştan sağ bir şekilde ayrılmak veya düşmanı öldürmek anlamına gelmez, zafer; insanın kendi hedefini ilerletmesi ve düşmanı da kendi hedefine varmaktan alıkoymasıdır.Bir feryattır Kerbela, özgürlük sevdalılarının kalbinde bir gözyaşıdır Kerbela, mazlumların gözünden akan bir aşkın sembolüdür Kerbela. Eğer onun için bir damla gözyaşı döküyorsak, ruhumuzun onun ruhuyla aynı doğrultuda olması, ruhumuzun, Hüseyni bir ruhla kanatlanması içindir.’dedi.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.