MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın Ebediyete İntikali Nedeniyle Yayınladığı Taziye Mesajı

Tarih : 2012-11-26 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın Ebediyete İntikali Nedeniyle Yayınladığı Taziye Mesajı

    Türklüğe sevdalı, dürüst kişiliği ve herkesin özendiği akademik kimliğiyle Türk milliyetçilerinin birçoğuna hocalık yapan Prof. Dr. Turan YAZGAN’ın ebediyete intikali hepimizi hüzne boğmuştur.
    Sadece Türkiye’de değil Türk dünyasında da önemli adımlar atan Turan YAZGAN Hocamız, düşüncelerini sadece sözle ifade etmemiş, projelere de dökmüştür. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’nı 1980 yılında kuran Prof. Dr. YAZGAN, Türk dünyasında birçok eğitim yuvası açarak bu coğrafyada tarihe geçecek hamleler yapmıştır. Turan YAZGAN hocamız Türkiye ile Türk Dünyası arasında sözün gerçek manasında köprü olmuş, onun yetiştirdiği öğrenciler onun attığı temeller üzerinde Türk Dünyasının inşası gerçekleştirilecektir.
    Bizlere yol gösteren ve hocalık yapan Türk dünyasının ulu çınarı Turan YAZGAN’ın cenazesini Öğretmenler Gününde defnedilmesi de son derece manidar bir durum olmuştur. Türk Dünyasına bağlı olarak geçirdiği hayatında bıraktığı eserlere hepimizi hayran bırakarak aramızdan ayrılan değerli hocamızın mekanının cennet, ruhu şad olmasını Yüce Rabbimizden dileriz.
    Türk dünyasının başı sağ olsun!
    Dr. Sinan OĞAN
    MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.