Kadınlar.. Kadınlar!!

Tarih : 2012-11-30 / Kategori : Kültür & Sanat

    İnsan oğlu yaratılırken Adem ile Havva yaratıldı hepimizin bildiği gibi, yani bir erkek ve bir dişi..
    Yasaklar getirildi her ikisine de birçok konuda.. Kadınlar hep dişilik cazibelerini kullandılar ve sürekli yasakları ihlal ettiler.. Bunun karşılığında cezada aldılar ama yinede uslanmadılar, uydukları şeytan fesat kattı kalplerine..
    Kadınlar, yani cennetin ayaklarının altında olduğu müjdelenen annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız olan kadınlarımız bazen çok ulvileşirken, bazen de şiddetle eleştirilerek yerden yere vurulabilmişler..
     İlk Müslüman olan Hz. Hatice, Fatımatül Zehra, Zeynep, Nenehatun, Sayalı gibi eli öpülesi annelerimiz de kadındır..
    Hz Hamza’nın ciğerini yiyen Hinde, Manukyan, gazinolarda masalara meze, ismi Gelemzer olanlarda kadın..
    Kadın olmak toplumun gözünde eğer en alt tabaka, avam, yada kullanılıp atılabilecek eşya gibi algılanmaya başlanmışsa öncelikle bu suçu kadınlarımız kendilerinde aramalıdırlar.. Yada başka bir deyişle, kadınlar kendilerini yüceltmezlerse başkaları onlara değer katmaz..
    Her kadın akıllıdır, her kadın güzeldir, her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, her kadın idareciliğinde de başarılıdır.. Lakin kadın kendini aşağılamadığı, küçük düşürmeye çalışmadığı sürece değerlidir..
    Yaşamından örnekler sıralayabileceğimiz yukarıda isimlerini yazdığımız kadınlar hayat çizgilerinde toplumun takdir etmediği davranış ve hareketlere girişmişlerse yerilmişler, insanlığa layık, şefkat, sevgi dolu, aşk sunan, fedakar davranmışlarsa takdire şayan olmuşlardır..
    Günümüzde, genelde dünyamızda özelde ise yaşadığımız şehirde kadın yeri gelmiş şehrin simgesi, baş tacı olmuştur.. Yeri gelmiş yaşantısıyla, toplumun tasvip etmediği hal ve hareketleriyle şehrin lanetlisi olmuştur..
Rahmetli hoca Ziyattin Karakoyunlu hep derdi ki “eğer bir şehirde kadın akşam çıkıp gezip, alışverişini edip rahatça evine dönemiyorsa, o yerde Müslümanlıktan, hele insanlıktan bahsetmek asla mümkün değildir..” Yani ‘kadın kötü gibi algılanmamalı, özgürce dolaşabilmeli ve bu gezmesi de ahlaksızca yorumlanmamalıdır’ demek istiyordu..
    Kadınlar, erkekleri yüceltebildikleri, başarılı kıldıkları gibi alçaltıp, onur ve gururlarıyla da oynayabilmişlerdir.. Bu nedenle kadınlar hayat mücadelesinde daha dikkatli davranmak ve sorumluluk almak zorundadırlar.. Onlar bizim didelerimiz, baştaçlarımızdır..
                                Emir ŞIKTAŞ
                      

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.