Ak Parti Aylık Danışma Meclisi toplantısını Yaptı

Tarih : 2012-12-03 / Kategori : Siyaset

Ak Parti Aylık Danışma Meclisi toplantısını Yaptı

    İl Başkanı Av. Mustafa Buluş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Güneş, Aralık, Tuzluca, Hoşhaber, Belediye başkanları, Parti Merkez ve ilçe başkanları Merkez yönetim kurulu ve bir çok partili Ak Parti Aylık Danışma  Meclis Toplantısına katıldı.
    Yapılan toplantının açılış konuşmasını Ak Parti  İl Başkanı  Mustafa Buluş yaptı.
    Başkan Buluş yaptığı konuşmada  “2011 Haziran seçimlerinden bu güne kadar partimiz tüm yönetim birimleri ile birlikte hızlı bir toparlanma süreci geçirmiş ve yine tüm kongrelerini başarılı ve sorunsuz bir şekilde yaparak sahada hâkimiyetini sağlamıştır. Toparlanma ve Kongre süreçlerinde partimize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
    Buluş, “Ak Partide teşkilatlanma çok önemlidir. Bizler Iğdır’da Mahalle, Köy ve Sandık yönetimlerimizi oluşturduk. Ancak aksama olan yerlerde en kısa sürede değişikliğe gideceğiz. Yani Mahalle, Köy ve Sandık yönetimlerimizi daha çok aktif hale getireceğiz. Sahada mücadelemizi daha kararlı yapacağız. Ak Partiye her alanda sahip çıkacağız.
    Bizler Ak Parti olarak, 24 saat insanlarımızın hizmetindeyiz. Ak Parti siyasetin odağına insan ve insana hizmeti yerleştirmiştir. Ak Parti olarak yaptığımız tüm hizmetlerde hiçbir zaman etnik köken ayrımcılığı  yapmadık. Ve yapanlara da müsaade etmedik ve etmeyeceğiz de.
    Son dönemlerde Ak Parti hükümetinin ilimize yaptığı atamalarda ne kadar adil ve eşitlikçi olduğu ortadadır. Yapılan hizmetlerden ve atamalardan da anlaşılacağı gibi üzere Ak Parti hükümetinin ve Ak Parti İl teşkilatlarının toplumun tamamına hitap ettiği ve toplumun tamamını kucakladığı ortadadır.
            Iğdır da yaşayanlar artık Ak Partinin yapmış olduğu hizmetleri görmelidirler. Yapılanları asla göz ardı etmemelidirler. Iğdır’da yapılan Hizmetlerden herkes faydalanmaktadır. Ancak seçim süreçlerinde bir kısım insanlarımız Ak Partiyi görmemezlikten geliyor. 2011 Haziran seçimlerinden hemen sonra hemen herkes tekrar oğlunun, kızının, yiyeninin, kardeşinin, dostunun işi tayini, terfisi, yardımı, yolu, suyu ve vb. Hizmetleri için Ak Partiye koştular. Ama biz Ak Partililer olarak Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın; Erdoğan’ın hizmet felsefesine uyarak imkânlar ölçüsünde hiç ama hiç kimseye yok demedik. Küsmedik, darılmadık ama üzüldük. Ak Partinin o geniş kapısını yine sonuna kadar insanlara gönlümüzle beraber açık tuttuk ve tutmaya da devam edeceğiz.
    Ama İnşallah Iğdırlı seçmende bundan sonra sandıkta Ak Partiyi pas geçmeyecektir. Bunun da vebali ağırdır.
    Hakkı hak sahiplerine teslim etmek lazım.
    Sevgili Iğdırlı  dostlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Iğdır’dan seçilip Meclise gidenler Allah aşkına bugüne kadar Iğdır’a Iğdırlıya ne yaptılar? Bunun hesabını neden o iki şahsa sormuyorsunuz?
    Meclise giden bu şahıslar değil Iğdır’a hizmet etmeyi, Iğdır’a gelen hizmetin önünü nasıl keseriz nasıl engel oluruz uğraşı içerisindeler. Meclisteki tutum ve davranışları bunun en açık göstergesidir.
    Güya Meclis kürsüsünde Iğdır’ın sorunlarını dile getiriyorlar, soru önergeleri veriyorlar. Bunlar tamamen göz boyamak, Mecliste boy göstermek medyada kendilerine yer edinmenin kavgasıdır. Yoksa orada Iğdır için yaptıkları bir şeyleri yok.
    Iğdır ile ilgili sorun olarak dile getirilen konuların tamamı bilgimiz dahilin de olan, büyük bir kısmı hükümetimiz tarafından yapılan ve yapılmakta olan işlerdir. Aslında ortada sorun yok. Hizmetler belirli bir program dahilin de yapıldığı için bunu bilmeyen o zat ortada takip edilmeyen bir konu varmış gibi atlamaya çalışıyor.
    Biz Ak Parti İl Teşkilatı olarak ve aynı zamanda İktidar Partisi olarak İlimizin yatırım ve hizmetleri ile ilgili tüm konuları ilgili Bakanlıklara iletiyoruz ve takip edip sonuçlandırıyoruz.
    Zaten yapılan ve yapılmakta olan hizmetler için muhalefet Milletvekilinin kendine boy vermesine gerek yok.
    Medyada kendine yer edinme uğruna Iğdır’ı kurban seçmesine gerek yoktur. Zaten Medyada yeterince tanınıyorsun.
    Sayın Sinan Oğan 7 Kasım 2012 tarihinde Mecliste gündem dışı yapmış olduğu konuşmasında Van ve Diyarbakır şehirleri ile ilgili bir vurgu yapmış: Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz?
    Edindiğimiz bilgiye göre Iğdır Üniversitesinde ve Devlet hastanesi hizmet alımı ihalelerinde Sayın Oğan’ın tanıdığı firma (veya Sayın Oğan’ın ….) İhaleleri alamayınca bu ihaleleri Diyarbakırlı ve Vanlı firmalar alınca Sayın Oğan hemen harekete geçer ilgili kurumların yetkililerini arar ve hesap sormaya başlar.
     Burda başka şeylerde oluyor onları da şimdilik buradan dile getirmeyeceğiz. Ancak kurum yetkilileri kendilerini bir firmanın ihalesi için arayan Iğdır Milletvekili Sayın Sinan Oğan’a her halde gereken cevabı vermişlerdir. Ben üç yıl yedi aydır Iğdır İl Başkanlığı yapıyorum. Bir güne bir gün bir ihale için bir kurum yetkilisini aramadım, görüşmedim ve görüşmemde. Yasalar çerçevesinde kim alırsa alsın bu asla ve asla bizi ilgilendirmez.
    Sayın Vekil muhalefette olmasına rağmen bu alanla bu kadar ilgileniyorsa, kendisi ve partisi Allah muhafaza iktidarda olsa neler yapmazlar ki?
    Buradan anlaşılan o ki Sayın Vekil Mecliste ki konuşmasında Üniversiteyi hizmet noktasında değil tanıdığı firma ihaleyi alamadığından dolayı haksız yere eleştiriyor. Sayın Vekil medyatik olduğu için bu konumunu kullanarak kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri üzerinde psikolojik baskı kurarak bir şeyler yapmaya çalışmaktadır.
    Yerli bürokratların Ak Parti İl Başkanlarının tahakkümünde olduklarından bahsediyor. Yukarıdaki açıklamalara bakıldığında kimin bürokrasiyi tahakküm altına almaya çalıştığı ortadadır.
    Geçmişte herkes Iğdır’da yerli bürokrat yok, yerli Müdür yok diye sitem ediyorlardı. Ama bizim dönemimizde her kesimden yeteri kadar yerli Müdür ataması  yapılmış biz bundan memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca yerli yabancı  ayrımı da yapmıyoruz.  
    Anlaşılan Sayın Sinan Oğan Ak Parti döneminde, yapılan yerli Müdür atamalarından da rahatsız olmuş yerli Müdür ve memurları yıpratmaya çalışıyor.
    Sayın Sinan Oğan Meclis konuşmasında güya Sayın Başbakanımızı düzeyli konuşmaya davet etmiş. Sayın Başbakanımızın konuşmalarının ne kadar düzeyli, doyurucu ve inandırıcı olduğunu toplumdan almış olduğu %50 lik oy ortaya koymuştur. Sinan Oğan konuşmasında Ak Parti siyasetinin çukur siyaseti olduğundan bahsediyor. Çukur siyaset kavramı Sinan Oğan’ın ne kadar düzeyli bir üsluba sahip olduğunu gösteriyor.
    Vekil olabilirsin ama önce kendi üslubunu düzelteceksin ondan sonra birilerini eleştireceksin. Sinan Oğan’ın eleştiri ve konuşmalarının içerik olarak ne kadar basit tutarsız ve baştan sona kadar çelişkilerle dolu olduğu her yönüyle ortadadır.
    Sinan Oğan konuşmasında şehit cenazelerinden bahsediyor. 2011 Milletvekili seçimlerini herhalde unutmuş. Seçim çalışmaların da Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde ‘’ Nasıl olsa MHP’ye oy vermiyorsunuz oyunuzu kendi ırkınıza, kendi bacınıza yani BDP’ye verin’’ diyen kimlerdir?
    Seçimden bir gün sonra MHP il binasının önüne gelen BDP’lileri alkışlayarak karşılayan ve alkışlayarak uğurlayan her halde Ak Partililer değildi? Kim olduğunu sizden iyi bilen yoktur. Bu günde kalkıp şehit cenazelerinden vatanperverlikten dem vuruyorsunuz.
    Oy avcılığı için kimleri nasıl alkışladığınızı unutmayacaksınız, ondan sonra konuşurken, yazarken dikkatli olacaksınız.
    Kaldı ki kendinizi bilen biri olarak görebilirsiniz ancak sizin bilginiz, beceriniz, yetenekleriniz Ak Parti icraatlarını ve Ak Partilileri eleştirmeye yetmez. Biraz gerçekler üzerinde çalışmanız gerekiyor. Halkımız sizin yazdıklarınıza, konuştuklarınıza gülüp geçiyor.
    Sayın Vekilim sizin yazdıklarınıza, konuşmalarınıza birazda biz gülüp geçelim.
    Sayın Vekil Sinan Oğan o kadar hızını alamamış ki haşa Allahın işine de karışmaya başlamış. Konuşmasında aynen şu cümleyi kulanıvermiş ‘’ Iğdır’da her gün insanlarımız ölmeye devam ediyor; ama herkes ilgisiz. Acaba Iğdır’daki ölümlerle ilgilenmek için Ak Parti ………...’’  Diyor.
    Sayın vekil insanlarımızın eceli ile ölümünü bile Ak Partiye bağlıyor.
    Evet değerli dostlar kimse Sayın Sinan Oğan’ın bilgi kirliliğine ve demagojilerine takılıp kalmasın.
   Allahın izni ile Ak Parti Iğdır’ın tüm sorunlarını süresi içerisinde ve belli bir program dahilinde çözüyor ve çözmeye de devam etmektedir.
    Ak Partinin Iğdır’daki eserlerinden bazılarını sayacak olursak. Örneğin.
    Iğdır Üniversitesi (Sosyal Tesis ve Kampüs binaları)
    Iğdır Havalimanı
    Duble yolları ve sıcak asfaltla kaplanması
    250 yataklı Devlet hastanesi
    Fen Lisesini ve çağdaş okul binaları
    Toki İnşaatları
    Çevre yolunda yapılan Eğitim kompleksi
    Köy yolları – köy içme suları ve arazi yolları
    Gençlik Merkezinin inşaatı – sentetik semt sahası
    500 kişilik Üniversite öğrenci yurdu
    Organize sanayi bölgesindeki tesisler
    Önümüzdeki Yerel seçimlerde Allahın izni ile ve Iğdırlının desteği ile Ak Parti Iğdır Belediyesini alıp halkımıza yakışan en kaliteli hizmeti sunacaktır. BDP’den önce MHP on yıl Iğdır Belediyesini aldı. Ama ortada kalıcı ve köklü hizmetler yapılmadı. Belediye MHP’de iken Iğdır’ın içme suyu sorununu çözmediler zaten hiçbir zaman MHP Iğdır’da hizmeti düşünmedi ki, bu gün Belediyecilik anlamında kalıcı ve kronik sorunların kaynağı MHP’nin Belediyecilik anlayışıdır. Bu gün MHP Belediyeye talip olduğunu belirtiyor. Belediyecilik Ak Partinin işidir. Tüm dünya Ak Partinin Belediyecilik anlayışını örnek alıyor.
    Eğer Iğdır’da yaşayanlar Belediyecilik anlamında çağdaş, kaliteli insan onuruna yakışır bir hizmet almak istiyorlarsa Belediye de Ak Partiye destek vermelidirler.
    Geçmişte MHP Belediyecilikte Iğdır’a bir şey vermedi.
    İçme suyu sorununu çözmediler.
    Kanalizasyon sorununu çözmediler.
    Çevre kirliliği sorununu çözmediler.
    İmar sorununu çözmediler.
    Alternatif yapılaşma alanları açmadılar.
    Otopark sorununu çözmediler.
    Yukarıda sayılan sorunlar hala devam etmektedir.  Iğdırlı BDP’ye, oy vererek ve Belediye yönetimini onlara teslim ederek hizmet istediler, insanca yaşamak istediler.
    Yukarıda sayılan sorunların çözümünü istediler. Ancak mevcut BDP Belediyesi de bu sorunlarla ilgilenmediler. Sorunlara kalıcı ve kökten çözüm getirmediler. Belediyecilik hizmetleri anlamında halkımız halen Belediyeden hizmet beklemektedir. Ama gerek MHP ve gerekse de BDP’nin Belediyecilik anlamında Iğdır’ın sorunlarını çözeceklerine bizler inanmıyoruz. Bu seçimde insanlarımız eğer Belediye de Ak Partiye destek verirlerse yukarıdaki sorunların çözümü daha kolay ve daha kısa sürede gerçekleşecektir.
    Iğdır’ın sulama suyu ve içme suyu sorununu da inşallah Ak Parti hükümeti en kısa sürede kalıcı çözüme kavuşturacaktır.
    Ünlendi Barajı ile ilgili ciddi çalışmalar devam etmektedir. Sayın Başbakanımız Havalimanının açılışında Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımıza Ünlendi Barajı ile ilgili gerekli talimatları verdiler. Bu konudaki çalışmalar son derece hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu barajın yapımı ile birlikte Iğdır’ın içme ve sulama suyu sorunları da çözüme kavuşacaktır.
    Yine Devlet Üretme Çiftliğinin 75 bin dönüm arazisi için TİGEM ihaleye çıkmış bu ihaleye Türkiye’nin köklü firmaları katılmıştır. İhale sonuçlanma aşamasındadır. İhalenin olumlu sonuçlanması halinde %75 yüklenici firmanın %25 TİGEM’in olmak üzere bölgeye ciddi manada yatırım ve istihdam sağlanacaktır.
    Yine Ekonomi alanında, altıncı bölge teşviklerinden dolayı (FG) tekstil adlı firmanın Iğdır’da şube açması Iğdır için ve yatırımcı için çok önemlidir. Bu durum gösteriyor ki ekonomik anlamında Iğdır’ın önü açıktır. Yeter ki Iğdırlı  Ak Partiye destek versin.
    Bizim hiç  bir zaman gerek MHP’ye ve gerekse BDP’ye oy veren seçmen ile hiçbir sorunumuz yoktur. Biz Iğdır’a gelen hizmetin önünü kesmeye çalışanlarla ve Iğdır’ın huzur ve güvenliğini bozmaya çalışanlarla mücadele etmekteyiz.”şeklinde konuştu.
    Ardından Aralık Belediye Başkanı Hanım Turan, Hoşhaber Belediye Başkanı Osman Toka, Tuzluca Belediye Başkan Vekili Çetin Ada tarafından Belediye ile ilgili yapılan çalışmalar ve projeler anlatıldı.
    Bunun yanısıra Ak Partinin bölgeye yapmış olduğu yatırım ve hizmetlere değindiler.
   

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2012-12-03 08:34:06

    SAYIN MUSTAFA BULUŞ BEY SİZDEN OKUL ARKADAŞIM OLDUĞUNUZ DAN BİR İSTİRHAMIM OLACAK GÜZEL IĞDIR IMIZA ÇOK ACİL OLAN DOĞAL GAZ İŞİNİDE HALL ETSENİZ ÇOK GÜZEL OLACAKTIR ŞUAN KENDİNİZDE IĞDIR DA YAŞIYORSUNUZ HAVA NIN KİRLİ OLDUĞUNU DAHA İYİ BİLMEKETE SİNİZ IĞDIR DA AKCİĞER HASTALIKLARI VE KANSER BAŞ GÖSTERDİ ARTIK GELECEK NESLİMİZ HİÇ OLMASA NEFES ALSIN SİZE GÜVENİYOR DOĞALGAZ İŞİNİ ÖZELLİKLE YAKIN DAN İLİGİ LENECEĞİNİZDEN EMİNİM ŞİMDİ DEN TEŞEKKÜR EDERİM BAŞARILAR

  2. Guest 2012-12-03 19:30:03

    Sayın Mustafa Buluş bey İnsanlar birşeyi söylediği zaman önce Kendisi inanır Maksatınız Yize Iğdıra Oyun oynamaksa Biz Azeriler artık bu oyuna gelmeyeceğiz Sizin AKP den kazanmagibi bir derdiniz yok siz aldığınız emirler doğrultusubda BDY yi Kazandırmak istiyorsunuz Biz Iğdırlılar sizin bu oyununuzu Bozacağız Allahın izniile

  3. Guest 2012-12-04 09:21:47

    Ya memlekette siyasetten anlamayan ne cok adam var ya. Baksanıza Akp nin amacı bdp'yi kazandırmak diyosun.Arkadasım Akp son secimlerde yanlıs aday tercihi yaptı ve bundan dolayı bdp vekil cıkarabildi,Akp baska bir kisiyi adaylığı vermis olsaydı,bdp vekil cıkaramazdı. Neyse sözü fazla uzatmayayım yaptığınız yorumun sacma olduğunu belirterek şunu ifade etmek istiyorum ki bdp'nin kazanması mhp'yi özelliklede sizin gibi insanları mutlu etmistir bunu da secimden sonra belediye meynadınında birbirinizi alkıslamanızdan dolayı herkes anlamıstır. Her nede olsa bu ülkede mhp=bdp öyle değil mi? Her iki partide insanarın yasamlarını kaybetmesinden faydalanıyo..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası