MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 3 Aralık Engelliler Gününe İlişkin Mesajı

Tarih : 2012-12-04 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 3 Aralık Engelliler Gününe İlişkin Mesajı

    Toplumların ve devletlerin engelli vatandaşlarını nasıl yaşattığı ve onlara sağladığı imkanlar aslında onların ne denli ileride olduğunu bir aynasıdır. Türkiye’de her sekiz kişiden birinin engelli olması, hepimizin onların sıkıntılarıyla iç içe olduğunu gösterir niteliktedir. Spordan politikaya, kültürden siyasete her alanda engelli vatandaşlarımız varlık göstermekte ve başarıda engel tanımamaktadır.
    Diğer yandan, maddi zorluklar nedeniyle ülkemizde tekerlekli sandalye bile alamayan engelli vatandaşlarımız bir yerden bir yere rahatça gitmeye hasret kalsa da, yaşadıkları bazı talihsiz olaylardan ötürü insanlarımız çeşitli imkanlardan yoksun kalsa da, sırf engelli olmaları nedeniyle bazı konularda yalnız kalsa da ve aynı zamanda bu kişiler iktidar partisi nezdinde ilgisiz kalsa da, ülkücü kardeşleri onların problemlerine çözüm, dertlerine derman aramaktadır. Milliyetçi hareket, engelli vatandaşlarımızı gerektiğinde sırtında taşıyarak, engelleri birlikte geçecek özveridedir ve onları asla yalnız bırakmayacaktır.
    Yardımseverlik, sevgi ve samimiyet engel barındırmayan değerlerdir. Dolayısıyla Türkiye’de siyasi arenada engellilerle ilgili düzenlemeleri, bir siyasi malzeme olarak görmek yerine toplu olarak bu vatandaşlarımızın yararına ortak bir duruş benimsenmelidir. Kendilerine sağlanacak haklarla, toplumsal yaşamda engellilerimizin yararına bir eşitlik zemini oluşturmak herkesin hedefi olmalıdır.
    Bu düşüncelerle, bütün engelli vatandaşlarımızın olağanüstü azmini takdir ettiğimizi belirterek, Iğdır engelli kardeşlerimiz başta olmak üzere bütün engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesine dikkat çekilmesi adına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemini hatırlatıyor, engelsiz yarınlar diliyoruz…
    Dr. Sinan OĞAN
    MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası