Milletvekili Kaya; "Türkiye ile Ermenistan görüşüyor mu?"

Tarih : 2012-12-04 / Kategori : Siyaset

Milletvekili Kaya;

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yazılı olarak, "Azerbaycan ve Ermenistan basınında yer alan bilgilere göre Türkiye ile Ermenistan arasında uzun süre sonra yeniden görüşmelerin başladığı iddia ediliyor." sorusunu yöneltti...
    Milletvekili Atilla Kaya verdiği dilekçede: Azerbaycan ve Ermenistan basınında yer alan bilgilere göre Türkiye ile Ermenistan arasında uzun süre sonra yeniden görüşmelerin başladığı iddia ediliyor.
    Gazetelerin haberine göre, uzun süre aradan sonra tekrar başlatılan görüşmeler, bazı ülkelerin aracılığı  ile gizli şekilde gerçekleştiriliyor. Arabulucu ülke görevini İsviçre’nin üstlendiği ve ABD’nin yardımıyla ne pahasına olursa olsun tarafları  biraraya getirmek için çaba sarfettiği iddia ediliyor. Süpergüçlerin, Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin Dağlık Karabağ sorunu çözüldükten sonra normalleşeceğini anlamış durumda oldukları ve bu nedenle, Dağlık Karabağ’da barış güçlerinin yerleştirilmesi konusunda ABD ile Rusya arasında müzakerelerin yürütülüyor olduğu da iddialar arasında yer almaktadır.
        Türkiye ile Ermenistan arasında, görüşmelerin yeniden başladığı doğru mudur?
    Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ toprakların da uluslararası barış gücü bulundurulması görüşünü destekliyor musunuz?
         Hükümetinizin Futbol diplomasisiyle başlattığı Ermenistan açılımı ne aşamadadır? Barış gücü formülüyle “Dağlık Karabağ” sorunu ön koşul olmaktan çıkarılmaya mı çalışılmaktadır?
    Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından en son Eylül ayında Azerbaycan'ın Gebele şehrindeki Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı sırasında “Dağlık Karabağ sorunu çözülmeden ve işgal bitmeden Ermenistan’la sınırların açılmasının söz konusu olmadığı” ifade edilmiştir. Gelinen süreçte, bu teminatlardan vazgeçilmesi söz konusu mudur?
    MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, yaşanan gelişmelerle ilgili olarak Dışişleri bakanlığından yanıt beklediğini açıkladı...

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.