AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş’un Hakkımda İleri Sürdüğü İftiralara Cevabımdır

Tarih : 2012-12-05 / Kategori : Siyaset

AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş’un Hakkımda İleri Sürdüğü İftiralara Cevabımdır

    AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, 1 Aralık 2012 tarihinde AKP İl Teşkilatının Danışma Meclisi Toplantısında hakkımda mesnetsiz iftiralarda bulunmuş, kişilik haklarıma hayasızca saldırmıştır.
    Son dönemde AKP’nin memleketimizi bir uçurumun kenarına getirdiği politikaları ve Iğdırımız üzerinde oynadıkları oyunları açığa çıkarmaya başlamamız sebebiyle gerek meclis kürsüsünden sürdürdüğümüz yaptığımız etkili muhalefet ve gerekse de ulusal basında sürdürdüğümüz aktif çalışmalara AKP Genel Merkezi cevap vermekte zorlanınca AKP İl Teşkilatını yardıma çağırmış, AKP İl Başkanı da her zaman yaptıkları gibi iftira ve mesnetsiz suçlamalar ile şahsımızı karalamaya çalışmıştır. Ancak şunu belirteyim Sayın İl Başkanı siz hafif gelirsiniz, siz gidin BDP’yi, AKP Van ve Diyarbakır İl Başkanlıklarını da yardıma çağırın. Siz şimdi gidip Ortadoğu fitne yuvalarından da yardım istersiniz…
    AKP’lilerin bir araya gelme sebebi AKP Danışma Meclisi Toplantısı olmasına,     bir insan Avukat olabilir, bir partinin il başkanı olabilir hatta Baro Başkanı olabilir ama… Demek ki,  okumak maalesef ki, sadece cahilliği alabiliyor… Iğdırın milletvekiline “o zat” diyerek başlayan cümlelerinde iftiralarda bulunması her şeyden önce edep sınırlarını aşmıştır. Önce edepli olun Mustafa bey!
    Şahsımı karalama maksatlı toplantı da güya muhalefet partileri milletvekilleri eleştirilmiş gibi yapılsa da aslında hedef alınan şahsım olmuştur. Bu toplantıda Mustafa Buluş yaptığı konuşmada MHP milletvekili olarak benim ismimi tam 13 kez diline doladığı halde Iğdır’dan seçilen BDP’li vekil Pervin Buldan’ın ismini bir kez dahi ağzına almamıştır. Şimdi buradan soruyorum. Mustafa bey, siz BDP’li Pervin Buldan’dan korkuyor musunuz da ismini ağzınıza alamıyorsunuz, yoksa o sizin Pervin Bacınız olduğu için mi onu hiç eleştirmiyorsunuz?
    AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş’un mesnetsiz iftiralarında benim Iğdır Üniversitesi ve Iğdır Devlet Hastanesinde yapılan ihaleleri gündeme getirmemden telaşa kapılmış durumdalar. Şimdiye kadar yandaşları ve Diyarbakırlı, Vanlı firmalarla kurulmuş olan “güzel” paylaşımlarının bundan sonra olamayacağından endişe duymaktalar.
    AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş “…bu ihaleleri Diyarbakırlı ve Vanlı firmalar alınca Sayın Oğan hemen harekete geçer ilgili kurumların yetkililerini arar ve hesap sormaya başlar…” diyor Mustafa bey.
    Demek ki, Mustafa bey kazandıkları halde haksız yere Iğdırlı firmaların elinden ihalenin alınıp Diyarbakırlı, Vanlı firmalara verilmesini sorgulamamdan rahatsız olmuşlardır.  Siz kimin İl Başkanısınız? Ben Iğdırlı firmaların hakkını hukukunu arıyorum. Sen ise Diyarbakırlı, Vanlı firmaların. Bir Iğdır firması gidip Van’da, Diyarbakır’da ihale alabiliyor mu? Sen Iğdırlı firmaların hakkını, hukukunu savunacağına utanmadan kalkmış bana Vanlı, Diyarbakırlı firmaları savunuyorsun…
    Kendileri Iğdırlı firmaların değil Diyarbakırlı, Vanlı firmaların haklarını koruyabilir ama Iğdır’ın Iğdırlının, Iğdırlı firmalarının hakkını, hukukunu korumak benim görevim. Iğdırlı beni bunun için seçti ve ben bundan sonra da hakkı yenen Iğdırlıların, Iğdırlı firmaların hesabını sormaya devam edeceğim. Mustafa beyin bu uzun açıklamasından anlaşılıyor ki, Iğdır’ı Van’a, Diyarbakır’a pazarlayan AKP Iğdır il Başkanlığının tezgahına çomak sokmuşuz.
    TİGEM örneğini vermeniz de Iğdırlı ile dalga geçmenin katmerlisi olsa gerek. TİGEM ihalesini de yine bir Iğdırlı firma kazanmıştı. Siz ne yaptınız o ihaleyi de iptal ettiniz. Şimdi kime veriyorsunuz? Diyarbakırlı firmaya mı, Vanlıya mı, Muşluya mı? Iğdır’dan Hatay’a Kürdistan sınırları olacak diyen BDP Eş başkanı ile ne farkınız var?
    Ama yok öyle, dün BDP’ye seçim kazandırdığınız gibi, bugün de Vanlıya, Diyarbakırlıya ihale vererek Iğdır’ı peşkeş çekmenize artık müsaade etmeyeceğiz. Bu seçimlerde MHP oylarını bölecek, BDP’ye yeniden seçim kazandıracak bir dümen çeviremeyeceksiniz. Artık Iğdırlı uyanmıştır, Artık Iğdırlı sizi tanımaktadır. Artık Iğdır’da MHP milletvekili vardır ve siz bu oyunu bir daha oynayamayacaksınız.
    AKP Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş: "MHP on yıl Iğdır Belediyesini aldı. Ama ortada kalıcı ve köklü hizmetler yapılmadı. Geçmişte MHP Belediyecilikte Iğdır’a bir şey vermedi" diyor. Madem öyle o zaman MHP’de iki dönem belediye başkanlığı yapmış Nurettin Aras’ı neden 2009’da AKP’den aday gösterdiniz? Yetmedi döndünüz 2011’de de Milletvekili adayı yaptınız. Şimdi başarısız dediğiniz Nurettin Aras’ı Belediye Başkanı ve Milletvekili Adayı yapan Sayın Başbakan bu işlerden anlamıyor mu diyorsunuz? Yoksa sizin Nurettin Aras’ı aday göstermekteki amacınız Iğdır’daki MHP oylarını bölüp BDP’ye yani BACINIZA kazandırmak mıydı? 2009 seçimlerinde AKP yönetimi olarak siz ve milletvekiliniz Ali Güner başarısız dediğiniz Nurettin Aras’a oy verdiniz mi, vermediniz mi? Bunu bir Nurettin Aras’a sorun…
    Bendenizin Sayın Erdoğan ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun giriştiği “Bahtsız Bedevi” tartışmalarını düzeysiz bulmuştum. Mustafa bey, anlaşılan bu tartışmayı düzeyli bulmuş ki bu konu üzerinden beni düzeysizlikle suçluyor… Hatırlatalım o zaman biz Sayın Erdoğan ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tartışmasının düzeyli olmadığını ve düzeyli bir tartışmaya davet etmiştik. Ne demişti her iki lider: Önce Sayın Başbakan Sayın Kılıçdaroğlu’nu Bahtsız Bedevi olmakla suçlamıştı. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Erdoğan’a “Kutup ayılarına dikkat et” sözünü sarfetmiş ardından da ben horozum ….SAYAR… geçerim sözlerini söylemişti. Şimdi soruyorum, Mustafa bey siz bu tartışmayı düzeyli buluyor musunuz? Eğer bu düzeyli bir tartışma ise bizim size bir tek tavsiyemiz olur, o da Iğdır’da o tartışmada sözü geçen Kutup Ayılarına da, Çil Horozlara da dikkat etmekte fayda var…
    AKP İl Başkanı soruyor ve diyor ki: ‘’ Nasıl olsa MHP’ye oy vermiyorsunuz oyunuzu kendi ırkınıza, kendi bacınıza yani BDP’ye verin’’ diyen kimlerdir? Cevap vereyim. Senin 2011’deki milletvekili adayın Yaşar Akkuş. O dönemki Iğdır basınına bakın bunun cevabını göreceksiniz. Iğdırın Sesi Gazetesinde Sayın Erhan Hacıkasımoğlu Iğdırın Sesi Gazetesinin 19 Mayıs 2011 tarihli nushasındaki İHANETİN PAROLASI: “BACINIZA OY VERİN”  başlıklı yazısında bakınız ne diyor: “AKP adayı Yaşar Akkuş esnaf ziyaretleri yaparken kendisiyle birlikte esnafı dolaşan kişiler ve partililer, görüşme sonrası esnaftan ayrılırken esnafın kulağına “BACINIZA OY VERİN” parolasını söyleyerek tokalaşıp, öpüşüp ayrılmaktadırlar. Bu düpe düz Akkuş'a karşı büyük bir ihanettir. Böyle bir olayın gizli kalması malumunuz hiç de saklanılabilecek bir durum olarak kalmayacaktı elbette. Ve nihayet açık açık konuşulmaya başlandı artık.”
    Şimdi ben soruyorum. O dönem AKP adayının yanında hangi şahıs vardı? Elbette AKP il başkanı Mustafa Buluş!
    Zaten AKP il başkanı Mustafa Buluş’un bütün bir toplantı Boyunca BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan hakkında herhangi bir şey demeyerek sadece MHP Milletvekili olarak şahsımı hedef alması da zaten AKP BDP işbirliğinin açık bir göstergesidir.
    Biz ayırım yapmıyoruz diyorsunuz. Bunu bir de Iğdırlı hemşerilerime sorun. Zaten ayırım yaptığınız için 2011’de sandığa gömüldünüz. İnsanları etnik kökenine, siyasi görüşüne ve yandaşlık ölçüsüne göre ayıran sizsiniz Sayın Buluş. MHP’ye oy verenlerin işini yapmam diyen de sizsiniz, Azerilere iş yapmam diyende yine sizsiniz. Kurumlara alınan taşeron işçilerin sadece Türk olmamasına dikkat eden de sizsiniz.
    Iğdır Devlet Hastanesinde kalan 27 adet taşeron işçisini sırf Azeri Türkü oldukları için bir gecede kapının önüne koyan kimin kardeşiydi? Bunun da cevabını verin.
    Mustafa bey, haşaa biz Allahın işine karışmıyoruz, biz Ermenilerle işbirliğinize karışıyoruz. Her gün Kanserden ölen vatandaşlarımıza çare bulalım diyoruz, Ermenistan’daki Metsamor Nükleer Santrali’nin kapatılması için yaptığımız çabalardan siz neden rahatsız oldunuz. Şimdide Ermenileri mi savunuyorsunuz?
    Siz eğer Kanser vakalarını Metsamor Nükleer Santrali’ne değil de ecele bağlıyorsanız o zaman size diyecek bir tek söz kalıyor Sayın Buluş, O eceli ile ölüyor dediğiniz ama aslında Metsamor Nükleer Santralinin ve Iğdır’daki hava kirliliğinin sebep olduğu Kanserden ölen insanlarımızın ailelerine gidip bu durumu açıklayın. Onlar kanserden değil, eceli ile öldü deyin. Ve bir de en yakın Caminin duvarının dibine gidip bu dediğinizi de bir düşünün…
    Mustafa bey siyasetin acemisi sanırım, muhalefet milletvekili Iğdır’a ne yaptı diyor. Mustafa bey muhalefetin görevi iktidarın yanlış yapmasına engel olmaktır, iktidara baskı yaparak yatırımların başka şehirlere değil vekili olduğu şehre gelmesini sağlamaktır, iktidarın sizin yaptığınız gibi yandaşlık yapmasına, talan yapmasına, Iğdır’ın dengesini bozmasına engel olmaktır. Ben de Allaha şükür bu işimi gayet iyi yapıyorum. Hizmet yapması gereken iktidardır ama siz onu da yapamıyorsunuz. Bütçe, bakanlıklar, imkanlar iktidarın elindedir. Eğer Iğdır adına bir şeyler yapılıyorsa emin olun bizim mecliste iktidarın yakasına yapışmamız dolayısıyladır. Geçen dönem MHP’nin Iğdır’dan vekili yoktu ama AKP’nin vardı. Iğdır’da halka ne yaptınız geçen dönem. Ancak ihale kovaladınız, ancak etnik dengeyi bozmakla uğraştınız, ancak yandaşlarınızı kayırmakla meşgul oldunuz… Ama şimdi Iğdırlının, Iğdırın hakkını savunan birisi çıktığı için, ihale tezgahlarınıza çomak soktuğu için rahatsız olmaya başladınız. Ama bundan sonra daha çok rahatsız olacağınızı da bilin.  Sizin Orman ve Su İşleri Bakanınız itiraf etti ve dedi ki, Iğdır Milletvekili Sinan OĞAN Ünlendi Barajı konusunda o kadar çok üzerimize geliyor ki, bir an önce bu barajı yapmaktan başka çaremiz kalmadı… İşte biz bunu yapıyoruz. Eğer iyi kötü bir şeyler yapılıyorsa bizim hükümetinizi sıkıştırmamız dolayısıyladır, Iğdır’ın sorunlarını takip etmemiz dolayısıyladır…
    Mustafa bey bizim medyada kendimize yer edinmek gibi bir derdimiz olmadığını sen de biliyorsun, herkes biliyor… bize hem medyatik deyip hem de medyada yer almak amacıyla… diyerek aslında abesle iştigal ettiğini sen de biliyorsun.
    Sayın Buluş biz senin Bakanlıklarda Iğdırlı müdürler için değil, Muşlu, Ağrılı, Vanlı, Diyarbakırlıların Iğdıra müdür atanması için nasıl çabaladığınızı biliyoruz. Son yapılan atamaları da biliyoruz, bu konuda kimin ne yaptığını da biliyoruz. Hem biz biliyoruz, hem bakanlıklar biliyor, hem de Iğdırlılar biliyor. Sizin o atamalarda Iğdırlılar için değil, kimler için lobi yaptığınızı da biliyoruz…
    Bir de güya ki, yaptığı hizmetleri sıralamışlar. Mustafa bey senin başbakanın da Iğdır’a geldiğinde 38 tane açılış yapmıştı. Iğdırlı neredeyse 2 yıl oldu bu açtığınız tesisleri hala bulabilmiş değiller. Galiba sizin icraatlar da adayınız Yaşar Akkuş’un “Iğdır’a deniz getireceğim” hayali gibi  “Hayaldi hayal olarak da kaldı”
    Bir sözüm de AKP yönetiminde figüran olarak kullanılan Azerbaycan Türkü hemşerilerime, AKP Iğdır İl Başkanı ve yönetiminin bu Kürtçü zihniyetini nasıl sineye çekiyorsunuz, Iğdırın bütün ihalelerini Diyarbakır, Van firmalarına peşkeş çekip Iğdırlı firmaları dışlamaları hiç zorunuza gitmiyor mu? Iğdır’da milletvekili adaylıklarını kendi zihniyetindekilere verip, Belediye seçimlerinde Azerbaycan Türkü adayı arayışına girenlerin amaçlarının Iğdır’da BDP’ye seçim kazandırmak olduğunu görmüyor musunuz?
    Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.
    Dr. Sinan OĞAN
    MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası