Iğdır Valisi Ahmet Pek'in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Tarih : 2012-12-11 / Kategori : Duyurular

Iğdır Valisi Ahmet Pek'in 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

    Iğdır Valisi Ahmet Pek, 10 Aralık insan hakları nedeniyle bir mesaj yayınladı.
    Vali Pek ,Mesajında” Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 64. Yıldönümünü kutlamaktayız. İnsan haklarını ortak çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu Beyanname, temel hak ve özgürlükler alanında bir başlangıç niteliği taşımaktadır.
    İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıtmaktadır. Beyanname, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Buna göre herkes, dil,din ırk, renk, cinsiyet, siyasal ya da başka bir görüş, doğuş, servet ya da benzeri başka bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu beyannamede ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde istifade eder.”görüşlerine yer verdi.
    Özellikle son yıllarda, insan hakları konusunda gelişmler olduğunu belirten vali Pek şunları kaydetti:”ülkemizde insan hak ve özgürlüklerin korunması ve bu hakların teminat altına alınması için yasal düzenlemelere ve bu düzenlemelerin uygulanmasına büyük önem verilmektedir.  İnsan haklarının korunması ve insan hakları ihlallerinin araştırılması amacıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları oluşturulmuştur. Bu kurullarda kamu görevlilerinin yanı sıra çoğunlukla yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer almakta, yapılan başvurular değerlendirilerek, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmektedir. Yine kurullarımız toplumu insan hakları konusunda bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır.
    En yüksek evrensel değer olan insan haklarının ülkemizde korunması ve geliştirilmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Ancak bu şekilde bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşulları sağlanarak; huzurlu, mutlu ve güvenli bir toplum meydana getirilebilir.
    Bu düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın İnsan Hakları Günü'nü kutluyor, insan haklarına saygı temelinde huzurlu bir gelecek diliyorum.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.