Sinan OĞAN, Dışişleri Komisyonunda Bakan YILDIZ ile Iğdır’ın İki Önemli Problemini Görüştü

Tarih : 2012-12-14 / Kategori : Siyaset

Sinan OĞAN, Dışişleri Komisyonunda Bakan YILDIZ ile Iğdır’ın İki Önemli Problemini Görüştü

    Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, 5 Aralık Çarşamba günü toplanan Dışişleri Komisyonu toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ ile görüştü.
    Görüşmede Iğdır için önemli iki sorun olan hava kirliliğini ve kente doğalgazın getirilmesi konusunu gündeme getirdi. Kış aylarının gelmesiyle hava kirliliğinin artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını vurgulayan Dr. Sinan OĞAN, bunun giderilmesi için önceki görüşmesinde YILDIZ’ın söz verdiği Iğdır’ın doğalgaza geçirilmemesi konusunu tekrar sordu ve bir an önce bunun yapılmasını talep etti.
    “Iğdır nefes alacak durumda değil” diyen OĞAN, Iğdır’a ne zaman doğalgaz bağlanacak diye sordu. Taner YILDIZ, konunun yılbaşından önce Bakanlar Kurulundan geçeceğini, meclis genel kuruluna ise bu konunun yeni yılda gündeme geleceğini söyledi. Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, tam tarih almak için ısrar etse de Bakan Taner YILDIZ tam bir tarih veremedi; ama “sizin yoğun talepleriniz üzerine Iğdır’ı en öne alacağız” dedi.
    OĞAN, geçtiğimiz yıl TBMM kürsüsünden “Iğdır’ın havası Hitler’in gaz odaları gibi” diyerek seslenmiş ve ülke genelinde ses getiren bir konuşma yapmıştı. Bu sorunun çözülmesi için, meclisin denetim yollarını da kullanarak soru önergeleri de veren OĞAN, Taner YILDIZ’a Iğdır’ın sadece 16 kilometre uzağında bulunan ve ciddi kazalar geçirmiş olan Metsamor Nükleer Santrali’nin şehir için yarattığı tehlikeleri de hatırlattı. Türkiye ve Azerbaycan arasında son derece önemli bir yere sahip olan TANAP’ın görüşüldüğü komisyon toplantısında OĞAN, Iğdır’daki kanser vakalarının Metsamor Nükleer Santrali nedeniyle büyük artış gösterdiğini de belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası