MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı

Tarih : 2012-12-15 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Mesajı

    Kazakistan, son derece önemli bir coğrafyada bulunmakta ve kültürel değerlerini özünü bozmadan koruması ve kaynaklarını akıllıca kullanmasından dolayı dünyada takdirle izlenmeye devam etmektedir. Kazakistan, aynı zamanda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin yıkılışından sonra gerçekleştirdiği atılımlarla mükemmel bir istikrar yakalayarak, Türk dünyasının özenilen bir ülkesi haline gelmiştir.
    Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke Türkiye olmuş, bunun yanında Kazakistan da her zaman ülkemizin yanında olmuştur. Göktürklere vatan olan Kazakistan bozkırlarının dili, Selçukluya, Osmanlıya kucak açan Anadolu bozkırlarından farklı değildir. Türkiye ve Kazakistan arasındaki ilişkiler tek kelime ile kardeşlik sözcüğüyle anlatılabilir. Ümidimiz, Ankara ile Astana’nın, Bakü ile Aşkabat’ın, Bişkek ile Taşkent’in ve diğer tüm Türk illerinin el birliğiyle Türk birliğine giden yolu hazırlamasıdır. Gayretimizin istikameti budur.
    Bu düşüncelerimizle, Kazakistan’ın bağımsızlığının 21. yılını coşkuyla kutluyor, anavatandan atavatana en güzel dileklerimizi sunuyor, Kazakistan’daki kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.   

Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.