Iğdır Devlet Hastahanesi Ek Binasının Açılışı Yapıldı

Tarih : 2012-12-24 / Kategori : Sağlık

Iğdır Devlet Hastahanesi Ek Binasının Açılışı Yapıldı

    Mevcut Iğdır Devlet hastahanesinin ihtiyaca cevap vermemesi üzerine yapımına 2011 tarihinde başlanan 2 katlı Yeni Ek Bina Polikliniklerinin  açılışı yapıldı.
    Ek binada düzenlenen törende konuşan Iğdır Valisi Ahmet Pek, “Iğdır 20 yıl içinde büyük bir gelişim göstermiştir bundan dolayı mevcut hizmet binaları yetersiz kalıyor. Nüfus artışı gittikçe  artıyor. Üniversitemiz tam kapasiteyle öğrenci alırsa nüfus daha çok artacaktır. Sağlık çok önemlidir. Bu alanda devlet her şeyi özelleştirebilir ama
sağlıkta devletin ağırlığı olmalıdır. Ülkemiz hızlı bir şekilde gelişmektedir. Dünyada sayılır bir konuma geldik. Bunu da ileriye götürmemiz lazım. Halkına sahip çıkmayan huzurunu sağlamayan devlet devlet değildir. Devlet dediğin halkına sahip çıkacak derdine derman olacaktır. Hastahane yetkililerinden isteğim gelen hastalara güler yüz göstermeliyiz. Onların dertlerine çare bulmalıyız. Hastaların istediği bir güler yüz ve iyi bir hizmettir. Yeni hastahaneyle Iğdır rahat bir nefes alacaktır. Unutmayınki halka hizmet hakka hizmettir. Bunun için hastalara iyi davranın onların onurlarını kırmayın.” dedi.
    Kamu Hastahaneleri Genel Sekreteri Bülent Kaya’da; “Iğdır Devlet hastahanesine bağlı ek binası tamamlanarak halkımıza hizmet vermeye başlamıştır. Mevcut polikliniklerimiz dışında ek prefabrik binamızda bulunan bazı polikliniklerde yeni binamıza taşınarak kapasite artırılmış olup, bina içerisinde Başhekim Yardımcılığı, Hasta Hakları Birimi, Sosyal Hizmet Birimi, Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi de ek binamızda hizmete devam etmektedir.
           Modern donanım ve personel desteği ile sürekli ve düzenli olarak yataklı ve ayakta teşhis ve tedavi hizmeti sunan hastanemiz ile ek binamızda, polikliniklerimiz son tasarım modern mobilyalarla tamamlanmış olup, 46 Muayene odası ve 14 Personel odasıyla hizmet verecektir. Hastaların rahatlığı ve muayene esnasında yaşanan sıkıntılar da giderilerek daha verimli hale getirilmiştir. Dinamik yapı olmasından dolayı vatandaşlarımızın sorunlarına müdahale daha hızlı olacaktır.           Hastalarımıza daha kaliteli ve güvenli hizmet vermenin onuruyla, sağlıklı günler ve acil şifalar dilerim.” şeklinde konuştu.
    Ek Binanın açılışına Vali Ahmet Pek ve Protokol üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.