İl Özelidaresi, Mahsur Kalan Sağlık Ekibi ile Hastayı Kurtardı

Tarih : 2012-12-28 / Kategori : Sağlık

İl Özelidaresi, Mahsur Kalan Sağlık Ekibi ile Hastayı Kurtardı

          Iğdır´ın Tuzluca İlçesi´ne bağlı Osman köy´den bir kadın hastayı almak için yola çıkan ambulans köye 5 km mesafede karda mahsur kaldı.
            Iğdır´ın Tuzluca İlçesi´ne bağlı Osman köy´den  112 aranarak doğum sancısı tutan 1 çocuk annesi    29 Yeter D. için ambulans istendi.
             Tuzluca ilçesinden yola çıkan Paletli ambulans, ilçeye 35 km uzaklıkta Osman köyüne ulaşmak için yola çıktı. Osman Köye 5 km uzakta yoğun kar yağışı yüzünden ambulans kara saplandı.
    Yolda Mahsur Kalan Sağlık Ekibi ve hastayı almak için Iğdır İl özel İdaresi ekipleri, 2 kepçe, 1 Greyder, 3 servis aracı, bir taşıyıcı tır ile yola koyuldular. Yol açma çalışması yapan ekip İlçeye 40 km uzaklıkda Uğruca köyü yakınında kendileri mahsur kaldı.
    Görüş mesafesi sıfır olan tipi rüzgara karşı yılmayan ekipler, kardan kurtularak önce hastaya, sonra Ambulansa ulaşarak hastayı kurtardılar.  Hasta yakınları İl Özel İdaresine ve UMKE ekibine teşekkür ettiler.
    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, “Genellikle Iğdır’a bağlı Tuzluca ilçesinin dağ köylerine yağan kar nedeniyle bir çok köy yolu kapalıydı.
    İl Özel idaresi ekiplerimiz 24 saat karla mücadele çalışmasıyla köylerimizin yollarını açarak ulaşımı sağlamış durumdadır. Havaların iyi gitmeside işimizi biraz daha kolaylaştırdı.” dedi.
    

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.