Hac kuraları ne zaman çekiliyor? İşte tarihi

Tarih : 2013-02-25 / Kategori : Duyurular

Hac kuraları ne zaman çekiliyor? İşte tarihi

2013 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için ön kayıt süresi sona erdi. Peki hac kuraları ne zaman çekilecek?
Hac kuraları ne zaman çekiliyor? İşte tarihi
İlk defa başvuranların sayısının 290 bini aştığı hac organizasyonunda, 28 Mart'ta gerçekleştirilecek  hac kuraları çekimine katılacak aday sayısı 1 milyon 373 bini aştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel, "Gönlümüz mutmain olarak kura çekimi geçmiş yıllarda yapıldığı gibi bu sene de inşallah hakkaniyet ölçüsünde yapılacaktır" dedi.

Hacca gidecek vatandaşların ön kayıt ücretlerini yatırmaları gereken sürenin cuma günü sona erdiğini hatırlatan Yücel, herhangi bir süre uzatımının olmayacağını, ücreti yatırmış ancak kayıt yaptırmamış vatandaşların ise 1 Mart gününe kadar müftülükler ya da internet aracılığıyla başvurularını yapabileceklerini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyarette, 26 Şubat Salı günü Suudi Arabistan Hac Bakanı Bender Bin Muhammet Haccar ile Hac Protokolü imzalayacak.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.