8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Tarih : 2013-03-08 / Kategori : Duyurular

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

    Kadın hakları konusuna dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Bu anlamlı gün tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma, barış ve kardeşlik özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.         Türk Kadını, bütün kazanımlarını Cumhuriyetle birlikte elde etmiştir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Türk devriminin en önemli öğelerinden olan kadınlarımız, üstlendikleri, devrimi yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakârlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.
    Hayatın her alanında bizleri yalnız bırakmayan kadınlarımızın, ülkemizde karşılaştıkları ayrımcı, dışlayıcı ve hepsinden önemlisi şiddet de içeren hak ihlallerine uğramaları karşısında oluşan bilincin, son yıllarda toplumumuzun her katmanını kapsadığını memnuniyetle müşahede ettiğimi belirtmek isterim.
    Aile birliğimizin temel taşı olan kadınlarımızın, ortak yaşamda eşit haklara sahip olmalarına yönelik sorumluluklarının bilincinde olan üniversitemiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ile her geçen gün artarak devam ettirdiği ortak çalışmaları ile kadınlarımızın haklı mücadelesine bu güne kadar verdiği desteği bundan sonrada sürdürecektir.
    Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı  sunuyorum
      Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz
          Iğdır  Üniversitesi Rektörü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası