14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Tarih : 2013-03-14 / Kategori : Duyurular

14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

    Her insanın doğuştan kazandığı temel hakları  vardır. Bunlardan en önemlisi yaşama ve sağlıklı bir çevrede hayatını devam ettirme hakkıdır. Bu noktadan hareketle Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisi; sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Sağlık alanında dünya standartlarını yakalamak, sahip olduğu insan gücünün ve genç nüfusun sağlığını korumak, ülke olarak temel hedefler arasında yer almalıdır.   Maalesef gelin görün günümüz de, sağlık hizmetlerinin serbest piyasa ekonomisine teslim edildiği, hastaneyi ticarethane, sağlık çalışanlarını tüccar, hastayı müşteri olarak görüldüğü, sağlıkta dönüşüm programının ağır bilançosunu yaşamaktayız.      
       Paran kadar sağlık politikalarının hayata geçtiği günümüzde; vatandaşlarımızın sağlığına zarar verdiği tartışmasız bir gerçektir. Hastanın ölüm-kalım mücadelesi vereceği bu sistemde sağlık çalışanları ise köle olarak görülmektedir. Sağlık çalışanlarının yaşadığı bu ağır baskı yaklaşımı onların bu kutsal mesleklerini icra etmelerini zorlaştırmaktadır. Tüm doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın bu hizmet kervanında meslek onuruna yakışır bir şekilde hizmet üretmeye devam edeceklerine inancımız tamdır. Fotoğraflardaki ‘mutlu hekimlerin’ sadece yabancı hekimler olmadığı günler dileği ile tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
            Hüseyin MALK
                Iğdır Belediye Başkan V.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-03-14 11:54:21

    saygilar.bu ak.parti herseyi paraya cevirdi insanin deyerinide parayla ölcüyor .satacak birsey kalmasa insanida satacak.....

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.