Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Iğdır'ı Ziyaret Etti

Tarih : 2013-03-18 / Kategori : Siyaset

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Iğdır'ı Ziyaret Etti

    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir dizi ziyarette bulunmak üzere  Iğdır’a  geldi.
    Iğdır’a  gelen Beşir Atalay'ı havaalanında; Vali Ahmet Pek, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, AK Parti il başkanı Mustafa Buluş ve partililer karşıladı.
    Havaalanından Valiliği geçen  Atalay’ı  vali yardımcıları, kaymakamlar ve daire müdürleri karşıladı.
    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kendisini karşılayan ve çiçek takdim eden yöresel kıyafetli öğrenciye teşekkür etti..
    Valilikte  valilik anı defterini imzalayıp, gazetecilere Iğdır  ziyaretiyle ilgili bilgiler verdi. Beşir Atalay, Iğdır’da belediye ziyaretinden sonra İl danışma toplantısına katılacağını burada partililere sürecle ilgili bilgi vereceğini akşamda bir yemekte  kanaat önderleriyle STK'larla toplantı yapacağını ve Ağrı iline gideceğini söyledi.
    Atalay, "Iğdır güzel bir il iklimiyle konumuyla vali Ahmet Pek  eski çalışam arakdaşım kendisinden Iğdır ile ilgili birfing alcağım. Benim bu ziyaretlerimde; genelde bir kısmını Başbakanımızla yapıyoruz, bir kısmını kendim yürütüyorum" ifadelerini kullandı.
    Süreçle ilgili şunları söyledi: ”En önemli unsur hükümetin kararlılığı hükümet ve partimiz kararlılıkla bütün riskleri göze alarak en önemli adamları atmaktadır. Bu süreci kararlılıkla yürütüyoruz. Hereksin buraya vereceği katkılar vardır. bölgdeki vatandaşların kanaat önderlerinin görüşleri bazı kesimlere vereceği mesajlar önemlidir. Bu gezilerimizin amacıda budur. Bu durum hükümet meselesi değil ülkemizin meselesi sorunudur.inşallah birlikte  çözümü gerçekleştireceğiz. Süreç olumlu şekilde sürüyor. Hükümet olarak fazla konuşmuyoruz bir şeyler yapıyoruz. Önceden gereksiz konuşmalar süpeklesyonlara neden oluyordu. Resmi açıklamaları baz alalım. Süreç kapalı değil açık olarak sürüyor”
    Valilikte, Vali Ahmet Pek'den brifing alan Atalay, daha sonra buradan belediye başkanlığına geçti. Belediyede ilin sorunlarını başkan vekili Hüseyin Malk’tan dinleyen Atalay, 2008 yılından beri başlayan süreç devam ediyor. Bu süreçte herkese iş düşüyor. Herkesin desteği ile bu sorun çözülecektir. Ülkemizde herkesim çözüm sürecine olumlu bakıyor. İyi kullanarak bu çalışmaları heba etmemeliyiz.  Bu süreçle birlikte halkımız bütün güzellikleri birlikte yaşayacaktır. Geçmişte bazı yanlışlıklar oldu bunlar olmayacak herkes kültürünü yaşayacak sorunlar ortadan kalkacak ”dedi.
    Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk’ta  Çözüm sürecini Iğdır’da bir bahar havasında yaşıyoruz. Herkes bu sürece katkı vermeli sıkıntılar ortadan kakmalıdır.”şeklinde konuştu.
    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, buradan Kültür sarayına geçerek il danışma toplantınsa katıldı. Kültür merkezinde yapılan toplantıya Ak Parti MYK üyesi Iğdır’lı Osman Can’da katıldı.
    Ak Parti MYK üyesi Iğdır’lı Osman Can’da konuşmasında; Ben Iğdır’lı olarak hemşeriniz olarak karşınızdayım daha önce Anayasa mahkemesinde çalıştım. Şimdi ise sizlerin karşınızda bir partili olarak buradayım. Bir partili olarak bu parti yeni anayasa hakkında tarih yazacak bir parti. Barış konusunda Türkiye’de tarih yazacak bir parti. Kendi içine ve çevresine barış götüren bir parti. Barış limanı ve barış adası olan bir parti yaratmak isteyen bir partiyiz. “dedi.
    Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, Iğdır’da Ak Parti Hükümeti iktidarı döneminde yapılan çalışmalar, projeler ve büyük yatırımlar hakkında bilgiler sundu.
    Buluş, Iğdır hızla gelişen ve büyümeyi hak eden bir il bu gelişme ve büyümesinin tek sebebi ve etkisi Ak Parti iktidarı döneminde yapılan işlerdir.”dedi.
    Kültür merkezinde kouşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye’yi çok farklı yerlerden aldık bugünkü büyük Türkiye haline getirdik. ve bunun sahibi bizler değiliz. Sizlersiniz. Demokratikleşme yönünde çok büyük adımlar atık. Daha önce devletin yanlışları olmuş devlet adına görev yapanların yanlışları olmuş. Hep söylüyoruz Iğdır bunun merkezlerinden birisi çok renkli çok farklılıkların bir arada yaşadıkları illerimizden birisi farklı diller var, farklı mezhepler var. Farklı etnik yapı var. Bin yıl burada kardeşce bir arada yaşamışlar.”dedi.
    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Iğdır Gezisine AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, AK Parti Ağrı Milletvekili M Kerim Yıldız, AK Parti MKYK Üyesi Osman Can da eşlik etti.
    Daha sonra soru cevap kısmında Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş”Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,’a Iğdır’da en büyük sorun olarak her gün bir vatandaşımızın kanser vakasından hayatını kaybettiğini ve bunun tek sebebi ise yanı başımızda bulunan Ermenistan Nükleer santralidir. Bu konu da devletimmizin bir önlem almasını istiyorum.”dedi.
    Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ‘ise bu konuyu ele alarak enerji bakanına ileteceğini söyledi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.