Sofuoğlu, Ağrı Dağı'ndan bisikletle inecek

Tarih : 2013-03-28 / Kategori : Spor

Sofuoğlu, Ağrı Dağı'ndan bisikletle inecek

    Dünya Superport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Ağrı Dağı'ndan bisikletle inecek olan Alperen Kıvılcım'a eşlik edecek.
    Dünya Superport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Ağrı Dağı'ndan bisikletle inen ilk kişi olarak ''tarihe geçmek'' isteyen downhill (Tepe İnişi) tutkunu 23 yaşındaki Alperen Kıvılcım'a bazı bölümlerde eşlik edecek.
    Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir içecek firmasının insanların hayallerini gerçekleştirmesiyle ilgili projelere destek verdiğini ve bir yarışma başlattığını anımsattı.
    Birçok insanın yarışmaya çeşitli projeler sunduğunu ve 5 sporcunun finale kaldığını hatırlatan Sofuoğlu, ''Sporcular, Red Bull'a kendi projelerini, hayallerini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Red Bull da sporcularını İstanbul'a davet etti. Yarışmaya katılan sporcular, projelerini bize anlattı. En beğendiğimiz proje Alperen'in Ağrı Dağı'ndan bisikletle inmesi oldu. Çünkü çok iyi hazırlanmış, karşılaşacağı zorlukları görmüş. Onun kazanmasına sevindim. Proje benim de hoşuma gitti'' dedi.

Dağ bisikleti sporunu ve dağlarda bisiklet kullanmayı sevdiğini aktaran Sofuoğlu, ''Bisikletle dağdan inme benim de ilgi alanıma giriyor. Alperen'e 'eğer sen yarışmayı kazanırsan, bu tarihte Türkiye'de olursam bir kısmında sana eşlik edebilirim' dedim. Tamamında olamam çünkü buna iyi bir hazırlık gerekiyor. Tarihi bana uyarsa bu projede onun yanında olacağım. Dağdan bisikletle inme sporunu seviyorum, inşallah beraber yapabiliriz'' diye konuştu.

-''İnşallah güzel bir proje olur, Türkiye'de ses getirir''-

Sofuoğlu, Ağrı Dağı'ndan yaz aylarında inmek isteyen Kıvılcım'ın dağdan inerken farklı lastikler kullanacağına dikkati çekti.

''Alperen iyi hazırlanmış, inşallah gerçekleştirir'' diyen Sofuoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:
    ''Red Bull'a teşekkür etmek gerekiyor çünkü insanların hayallerini gerçekleştiriyor. Belli bütçe ve destekler gerekiyor. Red Bull bu konuda herkese kapı açıyor. Sporcu olmayan hayalleri olan insanlara da destek oluyor. İnşallah güzel bir proje olur, Türkiye'de ses getirir. Özellikle bisiklet sporu Türkiye'de çok bilinmediği için insanlar onu tanımıyor. Bu proje herkese açık bir projeydi. Alperen bir sporcu olarak kazandı, inşallah sonunda da güzel olur.''

-Downhill tutkunu Kıvılcım-

Yalova'da yaşamını sürdüren bisikletle yokuş aşağı iniş sporu downhill tutkunu Kıvılcım, bir içecek firmasının, geçen yıl ''Bize fikrinizi gönderin biz de fikirlerinizi gerçekleştirelim'' adlı yarışmada 5 finalist arasında yer aldığını açıklamıştı.
    Kıvılcım, yarışmada jüri üyeleri arasında yer alan Sofuoğlu'nun kendine Ağrı Dağı'ndan inerken eşlik etmek istediğini belirtmişti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası