CHP Milletvekili Ali Özgündüz Iğdır Ziyaretinde “Gündemi Değerlendirdi”

Tarih : 2013-04-04 / Kategori : Siyaset

CHP Milletvekili Ali Özgündüz Iğdır Ziyaretinde “Gündemi Değerlendirdi”

     Özgündüz ”Iğdır Türkiye’nin Orta asya’yla, Türk Dünyasıyla kurduğu tek kapıdır. Iğdır’da  geçmişten beri Türk, Kürt, Azeri, Şafi, Caferi, Hanifi birlikte kardeşlik duyguları içerisinde dostça yaşamışlardır. Bu yapı bozulursa, denge bozulursa Türkiye zarar görür.” dedi.

     CHP İstanbul Milletvekili  Ali Özgündüz ve CHP Parti Meclis Üyesi Umut Akdoğan, CHP Iğdır il teşkilatını ziyaret etti.
    CHP Iğdır İl Başkanı İlhan Zor, parti binasında yaptığı konuşmada, “CHP İstanbul Milletvekili  Ali Özgündüz ve CHP Parti Meclis Üyesi Umut Akdoğan İl teşkilatımızı ziyaret ettiler, bizlerde gerek il gerekse ilçe teşkilatı olarak çalışmalarımız hakkında bilgi sunduk. Milletvekilimiz ve Parti yönetimimizle İl Merkez ve ilçe köy ziyaretlerimiz olacaktır. Vatandaşın sıkıntı ve sorunlarını dinleyeceğiz.” dedi.
    CHP Parti Meclis Üyesi Umut Akdoğan ise “Milletvekilimiz Özgündüz ile bizler genel merkezin ayağını oluşturuyoruz. Genel başkanımızdan parti üyesine kadar yoğun bir iktidar mücadelesi içindeyiz. Gittiğimiz her il ve ilçede bir oy fazla alabilmek için iktidara koşar adımla gidebilmek için mücadele ediyoruz. Burda Iğdır il örgütümüzle neler yapabiliriz. Iğdır’dan daha fazla oy almak için çeşitli ziyaretlerimiz olacak.” şeklinde konuştu.
    CHP İstanbul Milletvekili  Ali Özgündüz ise yaptığı konuşmada, Türkiye gündemini değerlendirerek “Türkiye’nin gündemi sık sık değişmekte, Türkiye gittikçe karanlık bir ortama sürüklenmektedir.” dedi. 
    Türkiye’nin gündemini en çok terör konusunun işgal ettiğini belirten  Özgündüz, şunları söyledi: ”Bu günlerde terörün sonlanmasıyla ilgili görüşmeler yapılıyor. Bizler genel başkanımızın dediği gibi bir kaç şart öne sürerek barışın olması, silahın bırakılması, kan dökülmesinin önlenmesi konusunda destekliyoruz. Savaş ve barış söz konusu olunca tabiki barıştan yanayız. Barışı desteklememek olmaz. Savaşı isteyen birisinin ruh dengesi bozuktur demektir. Bu konuda kalıcı ve sağlıklı bir barış olması için sadece Ak Partinin değilde meclisin bu konuya sahip çıkması, tüm partilerin oluşturacağı kanaat önderlerinin oluşturacağı bir komisyon kurulup neler yapılmalı, bir çalışma yapılmalı. Ama AKP Akil adamlar denilen kanaat önderleri dediği kişileri tek başına başbakan belirledi. Bir kısım isimler çıkarıldı. Şu anda PKK’yla yürütülen müzakerelerin içeriği nedir onu biz bilmiyoruz. Ana muhalefet olarak bize iktidar partisi tarafından hiç bir bilgi verilmiyor. BDP’de her hangi bir bilgi vermiyor. Sadece bire bir konuşmalarla aldığımız bilgiler var. Kamoyuna yansıyan imralı görüşmeleri var. Bir de Diyarbakır’da Nevruz’da okunan bildiri var, onun dışında hiç birşeyden haberimiz yok. Biz barıştan yanayız. Barış istiyoruz, barış öncelikli silahların bırakılmasıyla olur. Kimin hangi hakkı verilmemişse biz onlarla en önde mücadele ederek  o hakkın alınmasını sağlayacağız. Biz bunu savunuyoruz. Öncelikli silahların bırakılmasından yanayız.  Başbakanın bu komisyonu tek taraflı belirlemesini uygun görmüyoruz. Bu sadece bir görüntüdür. Bu süreci AKP daha doğrusu Başbakan, bu işten sorumlu Beşir Atalay, Danışmanı Yalçın Akdoğan, Mit  Müşteşarı ile birlikte yürütüyorlar.  Çoğu Ak Partinin Milletvekillerini bırakın Bakanlarının bile haberi yoktur.”
    Özgündüz, Iğdır’ın üç devlete sınır bir il olduğunu belirterek “Burası çok önemlidir Türkiye Cumhuriyeti tarafından çok önemlidir. Jeopolitik bir öneme sahip bir yerdir. Türkiye’nin Orta Asya’yla Türk Dünyasıyla kurduğu tek kapıdır.  Buraya bizler milli bir mesele olarak bakıyoruz. Iğdır’ın yapısının korunması gerekiyor, demokrafik yapısının korunmasını istiyoruz. Bu yapı bozulursa denge bozulursa Türkiye zarar görür.  Sadece Iğdır değil bunun yansıması tüm Türkiye’ye olur. Iğdır’da geçmişten beri Türk, Kürt, Azeri, Şafi, Caferi, Hanifi birlikte kardeşlik duyguları içerisinde dostça yaşamışlardır. Bu dosluğun ve kardeşliğin devam etmesinden yanayız. Dışarıdan gelen bazı unsurların Iğdır’ı karıştırmaya yönelik bazı unsurlar var. Bunu korumakta hükümete düşüyor, başta Iğdır’ın yerel yöneticilerine görev düşüyor. Iğdır Türkiye’nin gözbebeği bir ildir Iğdır’ı koruyalım.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.