Ak Parti Siyaset Akademisinde İlk Ders

Tarih : 2013-04-22 / Kategori : Siyaset

Ak Parti Siyaset Akademisinde İlk Ders

    Iğdır Ak parti  il başkanlığınca düzenlenen” lider ülke Türkiye yerel yönetimler 3 “konulu siyaset akademisi dersi başladı.
    İl Başkanlığında yapılan derse AK Parti Iğdır Teşkilat Başkanı Ergün Aras, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tutulmaz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ferdi Turan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdulcabbar  Baştemur, İl Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Güneş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Güneş ,Ak Parti Hoşhaber Belediye Başkanı Osman Toka, Ak Parti Aralık ilçesi Belediye Başkanı Hanım Turan, bir çok partili, Kurum müdürleri, memurlar, vatandaşlar katıldı.
    Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tutulmaz, 6 hafta sürecek olan derse Akparti il başkanlığı toplantı salonunda yapılacağını ve bu derse her kesimden insanın katılabileceğini belirtti.
            Tutulmaz, İlk derse 150 kayıt yapıldı kayıtlar bir hafta devam edecektir. Bu gün ilk dersimiz verilecek ilerleyen zamanlarda değişik üniversitelerden öğretim görevlileri değişik konuklar sunum yaparak ders vereceklerdir. Bu programın hedefi  sadece parti üyelerimize hitap edilen bir program değil parti üyesi veya başka bir partinin siyasi üyesi, siyasete merak uyandıran, siyasetle ilgilenmek isteyen herkesin katılabileceği açık bir programdır. Her ne kadar partimiz organize ediyorsa bu bir siyaset eğitimine yönelik herkese hitap eden bir çalışmadır.”dedi.
    Tutulmaz, Çankaya üniversitesi öğretim üyesi Tanel Demirel  tarafından hükumet sistemleri konulu dersin verileceğini ve ardından TRT Avaz haber spikeri Erkan Tarhan’da iletişim becerilerini anlatacağını söyledi.
    İlk Dersi veren Çankaya üniversitesi öğretim üyesi Tanel Demirel,Bu gün burada ilk dersimizi veriyoruz. Ben Çankaya üniversitesi öğretim üyesi Siyasi bilim ve uluslararası ilişkiler bölümü hakkında çeşitli dersler verdim. Ak Partiyle hiç bir alakam yok ben siyaset konusunda çeşitli dersler vermekteyim. İçinizden sizi Ak Parti gönderdi diyebilirsiniz. Ak Partiyle alakam yok benim görevim ve alanım bu Ak Partinin bir üyesi flan değilim. Öğretim görevlisiyim. Ak Parti genel merkezden hocam bu konu hakkında bilgi anlatırmısınız  bizde geliyor ders anlatıyoruz.  Şükürki Ak Parti bize şu dersi şu şekilde anlat şu konuyu şu şekilde anlat diye bir durum söz konusu değildir. Bu nuda başta söylemekte yarar var. Ak Partiye zaman zaman oy vermek dışında kendimi tam olarak ak partili olarak tanımlamıyorum.”dedi.
    Demirel, İlk dersimiz Demokratik Rejimlerde Hükümet sistemleri’dir.
    Demokrasinin özünde şu yatar. Bizi yönetenler veya bizi yönetmeye soyunanlar neyle gelecekler seçimlerle gelecekler. İdareciler seçimlerle gelecekler demokrasinin birinci özelliği kimin tarafından seçilmesidir. Sizler tarafından vatandaşlar tarafından adilce seçiliyor olmasıdır. Sadece seçimler demokratik olmak için yetermi yetmez ne gerekir ozaman Vatandaşların temel hak ve hürriyetleri korunmak zorundadır. Kime karşı korunmaktadır hak ve hürriyetler. Diğer vatandaş karşı korunmak zorundadır. Hemde devletin kendisine karşı korunmak zorundadır. Nedir bu temel hak ve hürriyetler Demokrasiyin korumaya çalıştığı hak ve hürriyetler birincisi yaşama hakkıdır. Kimse kimseyi yaşama hakkından mahrum edemez. Bir diğer hak ise düşünce ve vicdan hürriyetidir. Din ve inanç özgürlüğü, Seyahat Özgürlüğü, siyaset özgürlüğü, mülkiyet hakkı gibi birçok hak vardır. Eğer bir sistem demokratik ise ne göstermek zorundadır. bu hak ve özgürlüklere saygı göstermek zorundadır. “dedi.
Daha sonra TRT Avaz haber spikeri Erkan Tarhan’da iletişim becerilerini anlatarak insan hayatında ve siyasette iletişimimin önemi üzerinde durdu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.