Vali Ahmet Pek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Tarih : 2013-04-24 / Kategori : Duyurular

Vali Ahmet Pek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

    Ulusal egemenliğimizin sembolü  olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 93. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Türk Milleti olarak bir kez daha gurur ve coşkuyla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.
     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’nin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş ve Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Demokrasi ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı günlerde aziz milletimiz, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme ve kendi iradesiyle kendini yönetme anlayışı yolunda büyük bir azim ve kararlılık göstermiş ve eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi ile tarihe muhteşem bir kurtuluş destanı yazdırmıştır.
    Halkın kendi temsilcileriyle yönetildiği ulusal egemenlik anlayışı ile Türk Devleti, demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı, bağımsız bir devlet olarak çağdaş  dünyadaki yerini almıştır. Atatürk ilke ve inkılâpları ışığında milli ve çağdaş değerlere sahip olarak yetişen çocuklarımız, devletimizin sonsuza kadar yaşamasının teminatı olacaklardır.
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  dünyada kutlanan tek çocuk bayramıdır. Bu alanda hem dünyada bir ilki oluşturmakta, hem de geleceğin cumhuriyet nesillerine armağan edilmiş büyük bir mirastır. Bu bayram vesilesiyle dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşabilecekleri bir dünyanın temelleri atılmıştır.
    Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlarım.
    Iğdır Valisi
    Ahmet PEK

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.