Vali Pek “Spor Sahasının Açılışını” Yaptı

Tarih : 2013-04-24 / Kategori : Spor

Vali Pek “Spor Sahasının Açılışını” Yaptı

    Iğdır Merkeze bağlı Enginalan köyü ilköğretim okulunda Basketbol sahası ve voleybol sahasının açılışı Vali Ahmet Pek, tarafından yapıldı.
    Iğdır Valiliği Kordinasyonunda Iğdır il özel idaresi genel sekreterliği tarafından yürütülen ve Sodes projesi kapsamında Enginalan İlköğretim okulu bahçesine Basketbol Sahası ve Voleybol sahası yapıldı.
    Açılış konuşmasını yapan ve kordeleyi kesen Iğdır Valisi Ahmet Pek, “İl de ve ilçelerde çeşitli açılışlar yaptık. Ama bu açılış çok önemli çünkü bu açılışı bir köyde yapıyoruz. Onun için anlamı çok büyük. Yıllar önceki bizim çocukluğumuzdaki köylerle şimdiki köyleri kıyaslamak mümkün değil. O zamanki çocukların basketbol sahası, oyun sahası yoktu bırakın yürüyecek yolu bile yoktu. Bu gün 23 köyümüze ciddi bir yatırım var çocuklarımızın yaşam alanı olan spor alanlarının yapılması, çocukların enerjilerini atması, sağlıklı spor yapmasını önemsiyoruz. Bu devletimizin insanına verdiği değer ve önemdir. Bu gelişmişliğin bir parçasıdır.” dedi.
    İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş “5 Milyon TL değerinde spora katkı sağladık. Çocukların sosyal ve  fiziksel ihtiyacı eğitim kadar bizim için çok önemlidir.  Çocuklarımızın burada halkoyunları oynamaları eğlenmeleri bizleri çok mutlu etmiştir. Herşey eğitim değildir. Eğitimin yanında hertür sosyal aktivitede önemlidir.” dedi.
    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, “Proje kapsamında 23 köyümüze 887 Milyon TL’ maliyetle okullara spor sahası yaparak  ihtiyaçlarını giderdik. 2013 yılı programınada 14 köye proje hazırlığımız var.
    Buna benzer okullarımıza yönelik halı saha yapımı var. Kızlarımızın okula kazandırılması konusunda projelerimiz var” dedi.
    Vali Pek ve Protokol, Köy okullarına Basketbol topu ve forma dağıttı.
    Daha sonra Açılışta Vali Ahmet Pek, Kurdaleyi keserek hayırlı olsun dedi. Basketbol sahasında Vali Pek ve Protokol basketbol  atışı  yaptı. Çocuklar açılış öncesi sahnede ve okul bahçesinde Gamgam Star Müziği İli doyasıya oynadılar.
    Öğrencilerden Berna Ok ve Zeynep Karataş, “daha önce spor yapacak basketbol ve voleybol sahamız yoktu. Bize basketbol sahası ve voleybol sahasını yaptıran sayın Valimize teşekkür ediyoruz.” dediler. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.